Maratonska šuma bogatija za 37 novih sadnica: Beogradski maraton u znaku zaštite životne sredine 1Foto: Beogradski maraton

U srpskoj prestonici sutra se održava 37. Comtrade Beogradski maraton koji će okupiti rekordnih više od 13.000 učesnika. U čast ovom najmasovnijem sportskom događaju, „Maratonska šuma“ u Parku prijateljstva na Ušću bogatija je za 37 novih sadnica.

Inače, projekat „Maratonska šuma“ nastao je pre tri godine sa idejom da se podigne svest učesnika maratona i šire javnosti o značaju zaštite i unapređenja životne sredine, ali ima za cilj poboljšanja mikro-klime u ovom delu Parka prijateljstva.

“Zelenilo Beograd nam već treću godinu donira sadnice, koje zajedno sadimo u Parku prijateljstva praveći zelenu barijeru između mesta gde se ljudi rekreiraju i bulevara kojim prolaze automobili. Maratonska šuma koja danas broji preko 100 stabala je rezultat veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa gradom Beogradom, kao pokroviteljem Beogradskog maratona”, izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona, sredinom marta prilikom sadnje 37 novih sadnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari