Najbolja srpska teniserka Jelena Janković pobedom nad Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom rezultatom 2:0 (7:5, 7:6), plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Sinsinatiju gde je očekuje meč sa Austrijankom Sibil Bamer.

Jelena Janković koja je na ovom turniru peti nosilac furiozno je počela meč – 4:0, a onda se situacija na terenu potpuno preokrenula u korist Beloruskinje, devete igračica sveta, koja je preuzela konce igre u svoje ruke. Oduzela je Jeleni servis za 4:1, a zatim je isto učinila i kada je Srpkinja servirala za set i smanjila je na 4:5. Novi preokret je usledio kod 6:5 za Jelenu. Azarenka je servirala za ostanak u setu, ali je sa dve duple servis greške poklonila Jankovićevoj dve set lopte, koje ona nije iskoristila, ali zato jeste treću, za konačnih 7:5 u prvom setu koji je trajao 51 minut.

Serija brejkova nastavljena je i u drugom setu, obe teniserke su napravile po tri do rezultata 5:5, a onda su uspele da osvoje po gem na svoj servis, pa se ušlo u taj-brejk. U razmeni „mini brejkova“, Jelena je povela 6:4 i zatim iskoristila prvu meč loptu.

Ovo je bio četvrti duel Jelene Janković i Viktorije Azarenke, a Srpkinja je svoje vođstvo povećala na 3:1.

Džej-Džej će u četvrtfinalu igrati sa Sibil Bamer, koja je eliminisala i drugu sestru Vilijams (Serenu). Austrijanka je posle 13. nosioca, Agnješke Radvanske, izbacila i drugog rezultatom – 7:5, 6:4. Najbolja srpska teniserka ima više nego ubedljiv skor protiv Bamer pošto vodi 7:1 u međusobnim duelima. Austrijanka je trenutno 29. na WTA listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari