Puštanjem u rad crpnih stanica, Kać je posle višedecenijskog čekanja dobio kanalizacionu mrežu što je građanima ovog naselja bilo preko potrebno.


Pre tri godine počeli su radovi na rešavanju problema kanalizacije u Kaću, jer ovo naselje ima problema sa visokim nivoom podzemnih voda i izlivanjem septičkih jama.

Iz novosadskog Javno-komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija saopštavaju da je izgrađen magistralni kolektor kanalizacije kroz celo naselje i crpne stanice koji su spojeni sa crpnom stanicom Sever 4, odnosno sa novosadskom kanalizacionom mrežom. Samim tim su stvoreni svi preduslovi da se počne sa gradnjom sekundarne kanalizacione mreže i kućnih priključaka na kanalizacionu mrežu.

Radovi na gradnji najvećeg dela sekundarne kanalizacione mreže predviđene za ovu godinu u nekoliko kaćkih ulica su završeni čime su stvoreni uslovi da se oko 600 domaćinstava priključi na kanalizaciju i ugasi septičke jame.

U ove poslove je tokom tri godine uloženo više stotina miliona dinara kako iz gradskog budžeta, tako i sredstava JKP Vodovod i kanalizacija dobijenih korekcijom cene vode. Radovi na uličnoj kanalizacionoj mreži u ostatku naselja Kać uslediće sledeće godine, a Vodovod i kanalizacija planiraju da se u tu namenu uloži oko 100 miliona dinara čime će novih par stotina domaćinstava dobiti kanalizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari