Sabirni centar 1

Svi, svi, svi!
(Putin)

SABOR

Prošle subote, u svesrpskom glavnom gradu, održan je istorijski Svesrpski sabor pod sloganom ‘Jedan narod – jedan sabor’. Okupili se svepredsednik Srbije i svepredsednik Srpske, a bilo još Svesrba i Svesrpkinja. Bio i Dačić, ali on je uvek tu.
Prvo je na svesrpskom Vračaru izveden prigodni multimedijalni moleban u izvođenju ansambla Hrama Sv. Save. Solista je bio Porfirije (Perić). Posle pričešća i svete vodice, prišlo se slozi i jedinstvu – održana je zajednička sednica na kojoj je doneta Deklaracija o svesrpskoj budućnosti. U 49 tačaka!
Posle se zamezilo, pa onda bile himne, recitacije, folklor i resto – sve svečano. Pa igranka. Sabor je krunisan veličanstvenim svesrpskim vatrometom.

ZBOR

Evropa dala migavac. Desni.
Širom Evropske unije održani su izbori za Evropski parlament koji su pokazali da je migavac uključen na vreme. Jer: Slobodaši Austrije već počeli da jodluju od sreće, Lepenka već bira novi mebl za Jelisejsku palatu, Đorđa Meloni već oplela tarantelu s Braćom Italije, a nemački Alternativci već rezervišu stolove po minhenskim pivnicama… O ostalima da i ne govorimo.
Po evropskim salonima se šapuće da im je buduće zborno mesto Beisel.

IZBOR

Srpska opozicija, posle izbora 2. juna, odlučila da pristupi okupljanju. U toku su konsultacije, razgovori, pregovori i dogovori oko koga ili čega. Jedni su za evropske vrednosti, drugi su za Ćutu. Jedni predlažu Niš, drugi Vračar, treći Đilasa, a četvrti Čačak. Ima i onih koji su za Novi Sad, ima onih koji su za Mariniku, ali i onih koji bi se okupili na Terazijama.
Najviše je onih koji predlažu okupljanje oko sebe.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari