"Kad padne mrak vožnja Železničkom pretvara se u ekstremni sport": Šta se dešava u zaječarskoj ulici 1Foto: M.S./Danas

Gotovo svakog proleća, nakon zime, većina ulica u gradu na Timoku izgledaju kao ratna zona. Vozači poput skijaša levo-desno izbegavaju kratere. Jedna od najgorih ulica u gradu je Železnička.

Rupa do rupe – ulica. Ovo je sažeti i slikoviti opis mnogih ulica u Zaječaru. Železnička ulica već dugo je noćna mora, kako za vozače, tako i za stanovnike.

Pomenuta ulica ističe se kao ulica čiji je kolovoz, sudeći po broju udarnih rupa, u najlošijem stanju, i to traje već godinama, osim jednog dela koji je sredila pivara.

Dugogodišnja praksa krpljenja u mnogim ulicama izgubila je smisla jer kolovoz liči na tužnu krparu, ili kako stanovnici Zaječara kažu “pedeset nijansi sive”.

"Kad padne mrak vožnja Železničkom pretvara se u ekstremni sport": Šta se dešava u zaječarskoj ulici 2
Foto: M.S./Danas

Ono što još veći problem stvara vozačima je da u pojedinim delovima Železničke ulice prosto je nemoguće izbeći rupu, pošto prostora za izbegavanje nema.

Zaječarka M.S. je razočarana izgledom i stanjem ove ulice i kako ona ističe, vreme je za potpunu rekonstrukciju.

“Ovo više nije ulica, ovo je užas. Kada padne mrak, rasveta je slaba, pa vožnja Železničkom ulicam se pretvara u neki ekstremni sport, pošto samo čekate kada će da vam točak upadne u neku od rupa”, objašnjava ona.

"Kad padne mrak vožnja Železničkom pretvara se u ekstremni sport": Šta se dešava u zaječarskoj ulici 3
Foto: M.S./Danas

Naša sugrađanka A.M. je opisala stanje Železničke ulice i upozorila građane da paze kada prolaze ovim delom grada.

“Oprez kroz Železničku, krateri, propale šahte, a da ne pričam kada pada veća kiša, poplavi se ulica, jer je ne čiste i ne održavaju”, kazala je ona

Potpuno je jasno da rekonstrukcija cele ulice predstavlja veliki trošak, koji možda Grad Zaječar trenutno ne može da pokrije, ali umesto besmislenog asfaltiranja pred izbore u pojedinim delovima grada, bolje da je sređena Železnička ulica, koja povezuje centar grada sa najvećim naseljem u Zaječaru.

Ipak, ono što neverovatno zvuči je da nema sredstava da se one najkritičnije rupe saniraju, pogotovu što pojedine već više od pola godine predstavljaju opasnost za sve učesnike u saobraćaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.