Još tri osobe privedene su juče zbog nenaplativih kredia Agrobanke, a pritvor bivšem gradonačelniku Subotice i šefu filijale ove banke Jožefu Kasi, je produžen.



Pripadnici Radne grupa Uprave kriminalističke priveli su Branislava Pešića, član IO Agrobanke i predsednik kreditnog odbora za Zapadnu Srbiju, Velibora Lukića, direktor filijale Agrobanke u Čačku i člana regionalnog kreditnog odbora, kao i Milenka Surudžića, vlasnik i direktor privatnih preduzeća Mediteran 92, Hend prom i Dragačevac frut.

Privedenima je određena mera zadržavanja od 48 sati. Kako je saopšteno iz kancelarije specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića, protiv osumnjičenih policija je istovremeno podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, kojom je na štetu Agrobanke pomenutim preduzećima pribavljena imovinska korist od oko milijardu i 840 miliona dinara (oko 16 miliona evra), u periodu od 2005. do 2011.

Za zloupotrebe kredita, od početka istrage u avgustu do danas, osumnjičeno je 25 osoba.

Specijalni sud u Beogradu produžio je juče pritvor bivšem šefu subotičke filijale Agorbanke Jožefu Kasi, njegovom tadašnjem zameniku Zoranu Maleševiću, vlasniku preduzeća Azohem, Mala Bosna i Azotara Subotica Peđi Mališanoviću i sudskom veštaku Miomiru Paovici, na još 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari