Kej Si Rivers: Zvezdin kapitalac 1Foto: STARSPORT

Zbog serije loših rezultata u Evrokupu i neubedljivih igara, krajem januara stvorile su se glasine po kojima su na Malom Kalemegdanu prevashodno razmišljali o rekonstrukciji centarske linije.

Kada se bura stišala, a temelji srpskog velikana ostali neokrznuti, u petak je osvanula informacija, prvo u italijanskim medijima, koja je ukazala na to da je uprava uspela da zavara trag i neometano se usmeri na dovođenje kapitalnog pojačanja u bekovskoj liniji za nastavak sezone. Revnosnijim poznavaocima košarkaških dešavanja na Starom kontinentu Kej Si Rivers je sinonim za dokazanog šutera koji je pravio razliku na terenu u korist svog tima bez obzira za koga je nastupao u bogatoj karijeri: Himki, Lokomotivu, Real Madrid, Panatinaikos, Bajern, Ređo Emiliju… Predsednik Nebojša Čović, sa saradnicima, utanačio je sve detalje raskida saradnje Amerikanca sa klubom iz italijanskog regiona Emilija-Romanje i već danas Rivers bi trebalo da se upozna sa novim saigračima i možda se stavi na raspolaganje treneru Milanu Tomiću za završni turnir Kupa Radivoja Koraća od 14. do 17. februara u Nišu.

Rivers se nešto kasnije priključio Ređo Emiliji zbog zdravstvenih problema i u ugovoru je imao klauzulu po kojoj je mogao neometano da pređe u neki evroligaški klub. Shodno tome, Zvezda je, izvesno, morala da plati određeno obeštećenje italijanskom klubu za koji je Rivers u subotu, na oproštaju, ubacio 30 poena i već u svlačionici napisao poruku posle koje je postalo jasno da će se preseliti i do kraja takmičarske 2018/19 nastupati za Crvenu zvezdu: „Draga Ređo Emilija, hvala za gostoprimstvo. Moj period ovde bio je za pamćenje. Bilo je nekih dobrih, nekih loših momenata, međutim, to je život i svaki trenutak je bio lekcija. Iskreno cenim klub zbog svega što je uradio za mene. Molim vas, imajte veru u ekipu. Stvari će ispasti dobro“, poručio je Rivers.

Zvezda je tako ostvarila višegodišnju želju koja je postojala praktično od sezone 2014/15, kada je ekipu vodio Dejan Radonjić. Rivers je studirao na univerzitetu Klemson i pošto 2009. nije izabran na draftu, profesionalnu karijeru započeo je u Latini koja je tada igrala u drugoj italijanskoj ligi. Posle samo 10 utakmica prešao je u Beneton, naredne sezone bio je u francuskom Roanu, a potom je karijeru gradio u vrhunskim evropskim klubovima. Sa Realom je 2015. osvojio Evroligu; u dresovima Madriđana i Panatinaikosa ima po dve državne titule i čak tri duple krune. O kakvom se strelcu radi najbolje pokazuje podatak da u Evroligi za tri ni u jednoj sezoni nije šutirao ispod 31 odsto. Rođen je 1. marta 1987. u Šarlotu, oženjen je i ima ćerkicu Maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari