Kesić: Vučićeve reči su „snažno odjeknule“ jer je u praznoj sali dobra akustika 1foto Ivan Dinic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je juče na samitu UN o klimatskim promenama u Glazgovu i svojim „istorijskim govorom“, kako su preneli tabloidi, „oduvao zapad“.

Najdalje je otišao Objektiv koji je sa današnje naslovnice poručio „Srbijo, budi ponosna kakvog predsednika imaš“, jer je, kako navode „Vučić hrabro isprozivao svetske lidere“.

Čak i da je tako, činjenica je da ga niko od svetskih lidera nije ni čuo jer je svoj „istorijski govor“ Vučić održao u praznoj sali, što je pokazao kratak snimak na RTS-u, a za milisekund provukao se čak i u vestima TV Pink.

Kesić: Vučićeve reči su „snažno odjeknule“ jer je u praznoj sali dobra akustika 2
Foto: Facebook

Na pitanje da li da verujemo sopstvenim očima, ili onome što nam poručuju tabloidi i većina medija u Srbiji, autor i voditelj emisije „24 minuta“ Zoran Kesić poslao nam je „uputstvo za upotrebu tabloida“.

– Izbegavajte upotebu tabloida čak i u toaletne svrhe jer olovo.

-Ako već koristite tabloid, imajte u vidu da je uglavnom obrnuto od onoga što piše. Ako je recimo naslov „Srbijo, budi ponosna kakvog predsednika imaš“ to u prevodu na istinito glasi „Srbijo, stidi se kakvog predsednika imaš“.

– Ako nam tabloid poručuje da je „predsednik oduvao zapad, sasuo sve u lice, skresao u brk“ to znači „predsednik bio uobičajeno servilan, cvrkutav, klimoglav i sav sladak prema evropskim liderima“.

– Ako nam tabloid sugeriše da su predsednikove reči snažno odjeknule, to znači da u sali u kojoj je govorio nije bilo nikoga sem njega, a akustika jako dobra, ima čak malo i eha.

– I na kraju, čak i sama formulacija „predsednik Srbije“ je upitna. Predsednik stranke je mnogo bliža svemu što gospodin Vučić vredno i odgovorno radi, poručio je Kesić.

Informer prenosi da je Vučić u Glazgovu „hrabro postavljao pitanja velikim silama“:

– Šta ćemo sa nuklearkama, da ih zatvaramo ili pravimo nove? Hoćete obnovljivu energiju, a podržavate populističke poruke o zaustavljanju hidroelektrana, vetroparkova… – rekao je Vučić. Šteta što ga niko nije čuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari