Kikinda: Opada broj zaraženih i obolelih 1Foto: Kikindske

U Kikindi je po zvaničnim podacima trenutno nešto preko 200 obolelih od kovida-19, u Opštoj bolnici smešteno je 25 pacijenata sa težim oblikom bolesti.

Od početka pandemije u Kikindi je korona virusom zaraženo preko 10 hiljada ljudi, a tačan broj preminulih se ne zna, ali se može pretpostaviti da je najmanje 200 izgubilo bitku sa opasnom infekcijom.

Po rečima pomoćnika direktora kikindske bolnice, dr Vladimira Prunića, svih 25 kovid-pacijenta smešteno je na infektivnom odeljenju.

– Oni uglavnom imaju obostranu upalu pluća i na kiseoničkoj su potpori, i svi su nevakcinisani. Nemamo trenutno nijednog pacijenta na respiratoru, a nemamo ni dece na lečenju – kaže za Danas Prunić i dodaje da u poslednja 24 časa nije bilo preminulih od kovida-19.

Zaključno sa jučerašnjim danom, u Kikindi i okolini 26.925 građana je primilo barem jednu vakcinu, a od toga broja je revakcinisano nešto preko 26 hiljada, odnosno 50 odsto svog stanovništa grada i devet sela.

Treću vakcinu do sada je nešto preko 16 hiljada Kikinđana.

Po rečima stručnjaka, epidemiološka situacija je bolja u poslednje dve, tri nedelje, ali i dalje zabrinjavajuća, jer je broj hospitalizovanih zbog kovida veliki, a i svaki drugi ili treći dan neko podlegne bolesti izazvanoj virusom.

Najdramatičnije u aktuelnom talasu epidemije bilo je polovinom oktobra, kada je dnevno bilo oko 1.000 obolelih i preko 50 hospitalizovanih, i kada je u proseku dnevno u bolnici umirao jedan zaraženi pacijent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari