Kikinda

Roditelji LGBT dece kao roditelji Romea i Julije 3

Roditelji LGBT dece kao roditelji Romea i Julije

Ja, Gordana Perunović Fijat, ne odričem se svoje dece ni po koju cenu i ni zbog kog razloga, odobravam svaku njihovu odluku koga će voleti i želim im da život provedu kako najbolje znaju.

Bešlin: Plagijatori ne smeju ostati na funkcijama 4

Bešlin: Plagijatori ne smeju ostati na funkcijama

Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je danas da je slučajeva plagijata doktorskih disertacija bilo i u regionu, ali su osobe kod kojih se utvrdilo da su plagijatori podnosile ostavke na funkcije i okončavale političke karijere, dok se u Srbiji šalje poruka da „ako se ukrade malo, onda je to u redu“.

Tribina o antifašizmu 24. maja u Kikindi 5

Tribina o antifašizmu 24. maja u Kikindi

Povodom nekadašnjeg Dana mladosti, 25 maja, Savez antifašista Vojvodine i Vojvođanska politikološka asocijacija organizuju Tribinu „Antifašizam – sada i ovde“. Tribina će se doržati u petak, 24. maja u galeriji terra u 13 časova.

Nova Deklaracija prijateljstva Kikinde i norveškog Narvika 6

Nova Deklaracija prijateljstva Kikinde i norveškog Narvika

Novom Deklaracijom prijateljstva između norveškog Narvika i Kikinde potvrđena je veza dva grada duga skoro osam decenija, a u to ime jedan deo Gradskog trga, gde je 1975. godine podignut Spomenik kikindskim internircima, nazvan je Park prijateljstva „Narvik“.

Danas i Kikindske zajedno od 1. februara 7

Danas i Kikindske zajedno od 1. februara

Kao rezultat udruživanja nacionalnog dnevnika i lokalnog nedeljnika, što je prvi takav slučaj kod nas, od 1. februara čitaoci na severu Banata imaće priliku da svakog petka dobiju dva lista u jednom – zajedničko izdanje Danasa i Kikindskih.

Kikindske petkom uz list Danas 8

Kikindske petkom uz list Danas

Od 25. januara na severu Banata svakog petka uz list Danas izlaziće i Kikindske, tako da će čitaoci po ceni od 50 dinara dobijati dvoje novina u jednim.

Gojković: Jedinstvo nužan preduslov 9

Gojković: Jedinstvo nužan preduslov

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković večeras je na svečanosti povodom oslobađanja Kikinde u Prvom svetskom ratu, izjavila da jedinstvo, pokazano još pre 100 godina i danas predstavlja nužni preduslov ostvarivanja nacionalnih prioriteta Srbije i napretka i razvoja u savremenim okolnostima.

Đilas: Brutalna rasprodaja Srbije 10

Đilas: Brutalna rasprodaja Srbije

– „Postoje dva saveza – jedan koji, pod kriminalnom palicom Srpske napredne stranke devastira Srbiju i drugi, jedina alternativa tome, savez za Srbiju“, složili su se građani Kikinde sa predstavnicima Saveza za Srbiju na današnjoj tribini, saopštio je večeras Savez za Srbiju.

Kikindske proslavile 20 godina 12

Kikindske proslavile 20 godina

Knjiga i izložba karikatura pod nazivom „GERIKATURE“ bile su sastavni deo proslave 20 godina Kikindskih i 18 godina od petoktobarskih promena.

Kikinda: Zaplenjena 51 stabiljka kanabisa 13

Kikinda: Zaplenjena 51 stabiljka kanabisa

Kikindska policija uhapsila je A.U.(1979) sa područja Sente, jer je na rentiranom zemljištu u Horgošu koje koristi, u kukuruzištu zaplenila zasađenu 51 stabljiku kanabisa, težine 110 kilograma, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Terra" u Kikindi do 31. jula 14

„Terra“ u Kikindi do 31. jula

Simpozijum koji se već više od tri decenije održava u Galeriji „Terra“ u Kikindi je jedinstven kulturni događaj ove vrste, ne samo u našoj zemlji, nego i u svetu, pri čemu postaje sve važniji primer dobre prakse, rekla je nedavno pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević otvarajući 37. Međunarodni simpozijum skulptura u terakoti „Terra“, saopštio je ovaj pokrajinski sekretarijat.

Članovi FCC EKO pušteni iz pritvora 15

Članovi FCC EKO pušteni iz pritvora

Kompanija FCC EKO ističe danas u saopštenju da su, nakon akcije MUP, po nalogu sudije Osnovnog suda u Kikindi, B.M. (43) iz Požarevca i G.K. (52) iz Beograda, pušteni iz pritvora posle 48 sati zadržavanja i da se nastavljaju istražne radnje.

PrvaPoslednja