Kikinda

Jovani Popović odloženo ročište 3

Jovani Popović odloženo ročište

Glavni pretres pred Osnovnim sudom u Kikindi, u predmetu protiv studentkinje Jovane Popović koja se tereti za nepoštovanje zdravstvenih mera tokom epidemije kovid u Srbiji, odložen je danas, a novi glavni pretres biće zakazan naknadno, saznaje Danas.

Tvrde da je dato "usmeno rešenje" 5

Tvrde da je dato „usmeno rešenje“

Kontroverzno suđenje studentkinji Jovani Popović, autorki antirežimske pesme „Bagra“, koja je prethodno provela u pritvoru 21 dan, odloženo je za početak sledećeg meseca.

Jovani nije mesto u zatvoru 7

Jovani nije mesto u zatvoru

Jovana Popović iz Kikinde ima 24 godine i nije joj mesto u zatvoru, ona je muzičarka a ne kriminalac, ona se zamerila jer je bila na protestima, komentari su prijatelja, poznanika, komšija, svih koji poznaju ovu studentkinju iz Kikinde kojoj je zbog nepoštovanja mera zabrane kretanja izrečena zatvorska kazna u trajanju od 30 dana.

Kikinda u vanrednom stanju: Izveštaj iz žarišta 8

Kikinda u vanrednom stanju: Izveštaj iz žarišta

Trojica Kikinđana, svi starosti preko 60 godina, u teškom su stanju i na aparatima su u Pokrajinskoj bolnici, preko sto je u propisanoj izolaciji jer su imali bliske kontakte sa obolelima, na stotine je još potencijalno ugroženo jer su bili u kontaktu sa prvim prenosiocem, a i svim drugim naknadno zaraženim.

Roditelji LGBT dece kao roditelji Romea i Julije 12

Roditelji LGBT dece kao roditelji Romea i Julije

Ja, Gordana Perunović Fijat, ne odričem se svoje dece ni po koju cenu i ni zbog kog razloga, odobravam svaku njihovu odluku koga će voleti i želim im da život provedu kako najbolje znaju.

Bešlin: Plagijatori ne smeju ostati na funkcijama 13

Bešlin: Plagijatori ne smeju ostati na funkcijama

Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je danas da je slučajeva plagijata doktorskih disertacija bilo i u regionu, ali su osobe kod kojih se utvrdilo da su plagijatori podnosile ostavke na funkcije i okončavale političke karijere, dok se u Srbiji šalje poruka da „ako se ukrade malo, onda je to u redu“.

Tribina o antifašizmu 24. maja u Kikindi 14

Tribina o antifašizmu 24. maja u Kikindi

Povodom nekadašnjeg Dana mladosti, 25 maja, Savez antifašista Vojvodine i Vojvođanska politikološka asocijacija organizuju Tribinu „Antifašizam – sada i ovde“. Tribina će se doržati u petak, 24. maja u galeriji terra u 13 časova.

Nova Deklaracija prijateljstva Kikinde i norveškog Narvika 15

Nova Deklaracija prijateljstva Kikinde i norveškog Narvika

Novom Deklaracijom prijateljstva između norveškog Narvika i Kikinde potvrđena je veza dva grada duga skoro osam decenija, a u to ime jedan deo Gradskog trga, gde je 1975. godine podignut Spomenik kikindskim internircima, nazvan je Park prijateljstva „Narvik“.

PrvaPoslednja