Koliko je poskupeo taksi u Novom Sadu 1Ilustracija Foto: Pixabay/pexels

Taksi u Novom Sadu je poskupeo, te će se za start vožnje izdvajati 190 dinara, umesto dosadašnjih 140.

U zavisnosti od tarife, kako piše 021.rs prevoz taksijem je poskupeo od 10 do 15 odsto, iako je najveće poskupljenje zabeleženo upravo kada je u pitanju start vožnje.

Cena starta je porasla sa 140 na 190 dinara, dok se kilometar u prvoj tarifi povećava sa 65 na 75 dinara. U drugoj, noćnoj tarifi, kilometar će od sada koštati 85 dinara, umesto dosadašnjih 78.

Za treću tarifu, koja se odnosi na vangradske i praznične vožnje, kilometar će biti 120 dinara, što je poskupljenje za deset dinara.

Gradsko veće nije prihvatilo da se uvede četvrta tarifa, takozvana „novogodišnja“, koja važi za vreme ovog praznika, kada taksisti voze po dvostrukoj ceni prve tarife, tako da će se za praznike i dalje voziti u trećoj tarifi.

Nove cene će početi da se primenjuju u narednim danima, najverovatnije od ponedeljka, do kada je planirano da se podese taksimetri.

Novosadski taksisti su korekciju cene tražili mesecima unazad s obzirom na poskupljenje goriva, ali je ono odobreno tek sada.

Gradsko veće je proteklih godina uspostavilo praksu da minimalne cene usklađuje jednom godišnje, u decembru.

Sadašnje cene su uspostavljene 1. decembra prošle godine, a pre toga su menjane 2020, 2018. i 2017. godine. Do 2017. godine važile su cene koje su bile uspostavljene još 2012.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari