Današnji program „Novosadskih dečijih Zimzarija 4“ nudi devet zanimljivih kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih radionica za decu uzrasta od četiri do 14 godina.


U okviru radionice Bez alata nema ni zanata deca mogu otkriti tajne starih zanata i dati sjaj nekom starom predmetu (Dečiji kulturni centar, prijave porukom na 063/592559). Potom, na Maloj školi rokenrola pevaće i učiće da sviraju gitaru (Kulturno sklonište, 063/521234), dok će u Majče Zmajče kovačnici – radionici moći da maštaju i dobiju preporuke za literaturu koja im u tome pomaže (Gradska biblioteka, Novi Sad).

Kako da vedri i odmorni ustanu iz kreveta, ali i šta je to optimizam mališani će saznati na smeh jogi (Zabavni park „Starli“, 021/6302422). Svoju kreativnost učesnici će moći da iskažu praveći ukrase od testa („NS Klubić“, 061/5155166) i stvarajući remek-dela inspirisani Mikelanđelom (Prijatelji dece Novog Sada, 063/7287919). Mali avanturisti će se oprobati u Adrenalin parku „Zemlja čuda“, ali i oslikavati Kimidol lutke (069/5043070 – participacija 150 dinara).

Sportisti će imati mogućnost da treniraju fudbal (Škola fudbala „Siniša Mihajlović“, 064/2410019), dok će drugari iz Budisave praviti vitraž na literarno-likovnoj radionici (Gradska biblioteka – ogranak Budisava, 063/8660680).

Kako navode organizatori, potrebno je da svi zainteresovani prijave učešće gotovo za sve programe jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Skoro sve radionice su besplatne dok se za pojedine plaća participacija od 150 dinara. Sve informacije, kao i detaljniji program, mogu se naći na veb sajtu: www.novosadskedecijezimzarije.info. Novosadske dečije Zimzarije održavaju se po četvrti put u Novom Sadu, a cilj ove manifestacije je da osposobi decu predškolskog i ranoškolskog uzrasta za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena sa akcentom na druženje kroz kreativni rad i igru.

– Ideja da angažujemo decu u dokolici, te podstaknemo razvoj kreativnosti, samostalnosti, osećaja za lepo i probudimo želju za istraživanjem i novim saznanjima se pokazala odličnom tokom prethodnih manifestacija – naveode iz organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari