Senzacionalnu igru iz meča sa favorizovanom Rusijom podmlađena odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da ponovi i protiv Kube koja je izabranike Igora Kolakovića deklasirala sa 3:0 (25:19, 25:19, 25:23) u drugom meču drugog vikenda Svetske lige u Dominikanskoj Republici.

Iako težak poraz, jasno je da nije neočekivan jer veliki deo tima koji je igrao na kvalifikacijama za Olimpijske igre nije doputovao u Dominikansku Republiku, a evropski prvaci bili su oslabljeni i neigranjem mladog Aleksandra Atanasijevića koji je zbog prehlade morao da propusti meč.

– Svaka utakmica na ovom turniru korisna je za nas i mladu ekipu koja je doputovala u Dominikansku Republiku. Iako smo ubedljivo poraženi od Kube bilo je dobrih segmenata igre i srećan sam što se igrači trude da ispoštuju dogovor, a to je da igraju kvalitetne poene, a ne da po svaku cenu jure rezultat. Falio je kontinuitet, ali se to stiče vremenom i iskustvom – izjavio je Igor Kolaković nakon meča.

Uoči poslednjeg kola Kuba vodi na tabeli sa 11 bodova. Slede Srbija sa devet, Rusija sa osam i Japan sa dva boda. Treću i poslednju utakmicu na ovom turniru Srbija je odigrala sinoć protiv Japana. Naredni turnir Svetske lige igra se od 22. do 24. juna u Rusiji, a poslednji turnir pred finalno takmičenje (Bugarska, 4-8. jula) održaće se u Novom Sadu od 28-30. juna.

Odbojkašice sinoć sa Turskom

Poslednji meč u beogradskoj hali Pionir srpske odbojkašice odigrale su sinoć protiv reprezentacije Turske u okviru drugog vikenda Gran Pri takmičenja. Srpkinje su u prvom meču u petak savladale Argentinu sa 3:1, a zatim su izgubile od Kubanki sa 3:0. Treći turnir održaće se sledećeg vikenda na Tajlandu, nakon čega sledi i finalni u Kini (27. jun – 1. jul).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari