Sadašnja generacija fudbalera Vojvodine ili Jagodine biće zlatnim slovima upisana u klupsku istoriju. Neočekivani finalisti Kupa Srbije večeras imaju vanrednu priliku da, u odsustvu večitih rivala u borbi za domaće trofeje Crvene zvezde i Partizana, osvoje prvi trofej u najmasovnijem nacionalnom takmičenju od osnivanja ova dva kluba.


S iskustvom iz tri finala KS (2007, 2010, 2011), za jedno mesto višim plasmanom u tekućem prvenstvu, bogatijom istorijom i nedavnom superligaškom pobedom na terenu „ćurana“, „lale“ su favorit, ali Novosađani ne računaju na lak trijumf.

– Prihvatamo ulogu blagog favorita, ali ne zaboravljamo koliko je Kup specifično takmičenje. Maksimalno smo oprezni i koncentrisani, ali i rešeni da naplatimo odličnu formu i dignemo trofej. Živimo za slavlje s našima navijačima, koji će u masovno doći na stadion Partizana – misli kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević.

Jagodinci imaju iste ambicije, a imaće i veliku podršku njihovih pristalica.

– Imamo podjednake šanse za trijumf. Igra se samo jedna utakmica u kojoj može svašta da se desi. Nije bitno ko ima jači tim ili je u boljoj formi, jer će verovatno detalji odlučiti osvajača Kupa. Daćemo sve od sebe da to budemo mi – obećava veliku borbu trener „ćurana“ Simo Krunić.

U slučaju nerešenog rezultata na isteku regularnih 90 minuta igraće se produžeci, a ako se ni tada ne dobije pobednik, on će biti odlučen jedanaestercima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari