Lekaru vranjske Hitne pomoći ukinut pritvor 1Foto: Ilustracija/FreeImage

Nakon novih okolnosti koje su utvrđene tokom istrage o smrti šezdesetosmogodišnje Perse Stojanović iz Vranja, lekaru vranjske Hitne pomoći N.S. ukinut je pritvor, izjavio je danas njegov advokat Dragan Nikolić.

Posle saslušanja sedmoro svedoka utvrđeno je sasvim drugo činjenično stanje, tako da se Tužilaštvo složilo sa mojim predlogom da se mom klijentu ukine pritvor, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, ništa nije onako kako je objavljeno iz navodnih izvora bliskih istrazi.

Lekar je prvo verbalno, a onda fizički napadnut i na kraju je juren kuhinjskim nožem. Drugim rečima, sprečen je da interveniše, jer je neko, ko je laik, procenio da je pijan i da nije u stanju da pomogne ugroženoj pacijentkinji, kazao je Nikolić.

On je naveo da je lekar N.S. iste večeri imao još četiri intervencije tokom kojih je uradio sve po pravilima službe i niko nije imao primedbu.

Prema navodima porodice pokojne Perse Stojanović, lekar N.S. je na intervenciju u naselju Sobina došao u alkoholisanom stanju.

Nikolić smatra da su lekari nezaštićeni i da bi im trebalo dati status službenih lica, jer će ovako biti „glineni golubovi koje ljudi mogu da napadaju“.

On je dodao da je u ovom slučaju nalaz obdukcije, koji još nije stigao u Tužilaštvo, veoma važan kako bi bili utvrđeni vreme i uzrok smrti, što će do kraja rasvetliti sve činjenice.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepružanja lekarske pomoći lekaru N.S. je najpre određeno zadržavanje do 48 sati, a potom pritvor do 30 dana zbog opasnosti uticaja na svedoke.

S obzirom da su se okolnosti pomenile, nakon tri dana on je pušten na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari