List Danas dobio “Disrupt awards”nagradu za najbolju reklamu 1Foto: Promo /ADAM studio/ Nina Maletić

Nagrada za najbolju reklamu “Disrupt awards” u kategoriji komunikacija pripala je Dnevnom listu Danas za reklamu „Veruj sebi. Danas. Zbog sutra“.

Nagradu je u ime lista Danas primila direktorka marketinga, Aneta Goranović.

– Težili smo kreiranju brenda i storytelling reklame. Reklame koja će biti omaž trenutku u kom živimo, ali koja će ostaviti prostor za nadu i optimizam. Želeli smo da kreiramo reklamu koja će komunicirati sa ljudima, koja će kritikovati i analizirati medijsku scenu i biti zabavna. Pokušali smo da izbegnemo opšta mesta i osuđivanje, osvrnuli se na to da smo često šokirani našim društom, ali da naše porodice, prijatelji, komšije i mi to društvo činimo, Rekla je Goranović i dodala da su izbegavali lekacije i teške reči.

– Uradili smo istraživanje sa našom publikom kroz anketu “Vi ste važni. Važno je da znamo šta je za vas Danas?” i u procesu kreiranja reklame, često smo se konsultovali sa urednicima i novinarima. Na našem tržištu nismo primetili reklamu za medije koja je storytelling, želeli smo da to ponudimo publici – izjavila je Danasova direktorka marketinga.

Dodela nadraga “Disrupt awards” organizovana je po drugi put i održana je u Domu Jevrema Grujića.

Direktorka ADAM studia, koja je i organizator konkursa,  Mila Zavođa rekla je da je među prijavljenima bilo i velikih kompanija od kojih se očekuje da budu inovativni i kreativni do onih malih kuća pojedinaca koji su se posebno istakli.

Ona je sa zahvalnošću rekla da je njena situacija „neprijatna“ jer za nju, ne postoji ni jedan jedini rad koji ne bi dobio nagradu.

-Da se ja ne bih pitala, ja sam se distancirala, sklonila i prepustila ovu zaista tešku ulogu divnim ljudima iz DISRUPT žirija – istakla je Zavođa.

Dvanaestočlani žiri je dodeljivao nagrade po kategorijama, a njih je zaista bilo mnogo: od trgovine, preko zdravstva i framaceutske industrije, pa do IT industrije, kulture i umetnosti i još mnogo drugih kategorija.

DISRUPT AWARDS je i ove godine okupio rekordan broj vrhunskih radova iz kompanija i agencija koje su se posebno istakle u oblasti Disrupt inovacije ili Disrupt komunikacije, i tokom neobične 2021. godine, uspele da svojim aktivnostima privuku pažnju javnosti i povuku društvo napred.

Na svečanoj dodeli nagrada koja je organizovana 1. aprila u Domu Jevrema Grujića proglašeni su projekti koji sa ponosom nose titulu DISRUPT AWARDS.

 U kategoriji Disrupt komunikacije nagrađeni su: Ikea za projekat Ljubav živi i izvan 4 zida, Metalac i Pioniri za Od tvita do Dnevnika 2, Fondacija Mira Brtka za Refleksije, Hemofarm fondacija i New Moment New Ideas Company za projekat Nesalomivi, Dan Graf za kampanju Danas. Zbog sutra, Banca Intesa za Kalendar različitosti, Fashion Company za projekat Replay x Senidah, Telekom Srbija i Web Media Agency za Kako smo na TikToku razbili mit o sebi.

U kategoriji Disrupt inovacije nagrađeni su: Shoppster za projekat TV, Atlantic Grand i Pom Pom za Grand Single Origin, Atlantic Štark i Popular za projekat Ledena Bananica, Kuća Čuvarkuća za Trijumfalni marš, Galenika i Chapter4 za Zdravo dvadesete, M2Communications za Godišnjicu Pokreta nesvrstanih, Mastercard, McCann i Chapter4 za Superhero, Converse i Ovation BBDO za Rečnik nove stvarnosti, Xiaomi Balkans za Pokaži ko te smara za Xiaomi.

Za specijalne nagrade ove godine je bila žestoka konkurencija a prestižnu titulu  DISRUPT BRUTAL osvojila je Hemofarm fondacija i agencija New Moment New Ideas Company za projekat Nesalomivi, dok je DISRUPT INFLUENCE ponela Direct Media za projekat Kada budeš bila spremna. Nagrada koja je tek ove godine uvedena DISRUPT INO otišla je u ruke M2Communications za projekat Lightwave Luštica Bay.n 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari