Upornost se uglavnom uvek isplati, pogotovo kada je u pitanju najbolji košarkaški klub u Srbiji. Performanse apsolutnog vladara u regionu dovoljno su primamljive i za našeg reprezentativca u Makabiju, čiji privremeni angažman u crno-belom dresu željno iščekuju njegovi vatreni navijači.

Nakon mesec dana intenzivnih pregovora sa izraelskim šampionom uprava Partizana mt:s na dobrom je putu da dovede Milana Mačvana na jednogodišnju pozajmicu, čime bi rešila goruće pitanje u prvoj petorci na poziciji krilnog centra. Jedini i najveći problem jeste zapravo način pozajmice, odnosno visina plate koju bi crno-beli trebalo na mesečnom nivou da isplate košarkašu koji je ponikao u FMP.

Ukoliko žele da dovedu standardnog reprezentativca Srbije crno-beli bi morali da isplate Mačvanu 650 hiljada dolara koliko iznosi njegova godišnja plata u Makabiju. Izraelci zasada ne žele da smekšaju, pošto smatraju da klub koji na pozajmicu dovodi igrača sa pristojnom košarkaškom biografijom mora da plati i punu cenu, a ne samo procenat u bilo kojem iznosu.

Partizan je trenutno voljan da izdvoji nešto više od polovine utvrđene sume, što je i razumljivo budući da i najkvalitetniji igrači poput Raduljice, Loua i Pekovića ne primaju ni približno toliku platu na godišnjem nivou.

Otežavajuća okolnost za crno-bele mogla bi da bude i činjenica da se Makabi i Partizan nalaze u istoj grupi prve faze Evrolige. Oni su konkurenti i u ABA regionalnoj ligi, međutim pošto je Mačvan već nastupio u regionalnom prvenstvu u „žutom dresu“, dolaskom u Partizan ne bi imao pravo da u crno-beloj opremi zaigra na Jadranu do januara. Rok za prijavu igrača u Evroligi pred početak prvog kola ističe u utorak do kada bi trebalo da crno-beli postignu dogovor sa Makabijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari