Nakon uvodnog šoka pred domaćom publikom košarkaši Majamija nisu dozvolili još jedno iznenađenje na Floridi. Ulogu lidera preuzeo je plej Mario Čalmers, koji je na adekvatan način odigrao svoju rolu u trenucima kada je Lebron Džejms bio indisponiran.

Majami je, odličnom partijom u drugom poluvremenu, deklasirao San Antonio (103:84), tako da obe ekipe sa podjednakim šansama i poravnatim skorom 1-1, putuju u Teksas. Sparsi će u naredna tri meča biti domaćini i ukoliko ostvare identičan broj pobeda postaće po peti put prvaci NBA lige. Poduhvat će biti zaista zahtevan za izabranike Grega Popovića, pogotovo ako se uzme u obzir podatak da Majami ove sezone nije doživeo tri vezana poraza.

San Antonio je u drugom meču bio ravnopravan rival domaćinu sve do poslednje deonice. Džejms je od prvih 13 pokušaja čak 10 puta bio neprecizan, a pritom Vejd i Boš nisu bili na vrhunskom nivou. Da nije bilo raspoloženog Marija Čalmersa, pitanje je da li bi Majami bio u prednosti. Plej Hita sa 19 poena bio je tačka oslonca aktuelnog šampiona NBA lige. Majamiju je na ruku išlo i loše veče lidera Sparsa. Dankan je imao preskroman košgeterski učinak (devet poena, 11 skokova), kao i Toni Parker (13p, pet asistencija). Deni Grin je u spoljnoj liniji gostiju održavao priključak (17p), uz pomoć Kavaija Lenarda, koji je nanizao čak 14 skokova. Ipak, bez adekvatnog učinka najboljih igrača San Antonio nije imao snage da zaustavi probuđenog Džejmsa (17p, osam asistencija), koji se potpuno rasanio u trećoj deonici. Lebron se rastrčao u napadu, tačnije u fazi tranzicije, a blokadom na Tijagu Spliteru zabeležio je najlepši potez na meču. Majami je serijom 33:5 u poslednjih 15 minuta rešio pitanje pobednika.

– Mislim da smo najviše zbog Marija uspeli da igramo agresivno, jer je on bio taj koji je kontrolisao sve. Pogađao je iz igre, bio precizan sa linije penala i davao trojke. On mi je dozvolio da sedim i čekam svoje vreme na meču – iskren je bio Džejms.

Kris Boš je takođe dabl-dabl učinkom (12p, 10sk), na adekvatan način pomogao saigračima, međutim Dvejn Vejd nije bio posebno raspoložen, kao i na većini utakmica tokom plej-ofa. Problemi sa kolenom uzimaju sve više maha, Vejd se sporije kreće, izgubio je na eksplozivnosti, a samim tim i na sigurnosti. Sada je na potezu San Antonio koji je u dosadašnjem plej-ofu bio gotovo nepobediv na domaćem terenu.

Hjuston hoće Hauarda i Pola

Hjuston je odlučio da odreši kesu. Roketsi su rešeni da angažuju Dvajta Hauarda i Krisa Pola. Obojica su slobodni agenti. Hauard je raspoložen da promeni sredinu, nezadovoljan tretmanom u Lejkersima, dok je Pol u više navrata rekao da će prednost u pregovorima dati LA Klipersima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari