Mali ukrao, kopirao i prepisao doktorat

Autorski tekst akademika Dušana Teodorovića

Ostavite komentar


  1. Pa on i ne lici na Doktora nauka,kao prvo!
    Nego kada ce AV da "Doktorira"?

  2. Tako je. Nema stajanja, nema predaje. SNS bandu treba na svakom koraku raskrinkavati i prokazivati. To je jedini način da im vidimo leđa. Hvala vam što se ne predajete.

  3. znaci oni su utvrdili da je sve sto je mali dr prepisao tacno, samo je zaboravio da navede od koga je prepisivao… pa to je stvarno zanemarljivo 🙂

  4. NEZNAM DALI SAM U PRAVU ALI U JEDNOJ TRADICIONALNOJ I PATRIJARHARNOJ PORODICI ON BI BIO ISTERAN IZ KUCE ZATO STO JE OKALJAO OBRAZ PORODICI.. POSTAVLJA SE PITANJE DALI ON IMA APETITA SAMO PREMA INTELEKTUALNOJ SVOJINI I ILI ….

  5. "Ponižena je tradicija Univerziteta u Beogradu", reče akademik prof Todorović, i to je srž ovog tužnog epiloga, uvreda i poniženje za sve one koji su časno i pošteno učili, studirali i doktorirali sa najvišim ocenama. upravo takvi masovno napuštaju zemlju i odlaze u svet, jer ih je sopstvena država na neki način na to naterala.

  6. Bumbaširevi je sada na golemom iskušenju. Biti naučnik i čovek ili biti karijerista i poslušnik? Pokušaj da se pravi neupućen jednak je saučesništvu. On je taj koji potpisuje diplomu. Može i referent iz studentske službe, Malom je i takva dobra!

  7. Vidite ljudi,ovakve stvari su masovna pojava i niko ko je zadužen za kriminalne radnje,jer i ovo se podvbodi pod kriminal sigurno neće reagovati.
    Nažalost čitao sam u Francuskim novinama,komentar jednog njihovog novinara koji radi kulturne rubrike o nekakvom,balkanskom gradonačelniku koji je na tu funkciju došao krivotvoreći sopstvenu diplomu.Da li je moguće,pita se tekstopisac da ukupna akademija jedne zemlje stavi kompletne glave u pesak i ne oglašava se na po konkretnoj kulturnoj katastrofi.
    No ,takav smo mi osioni narod koji gleda da se u svom lokalitetu predstavi kao veličina bez obzira na sopstvenu snagu uma.
    To pokazujemo u svim segmentima,života i najmanja je briga celoga društva šta će st desiti u glavama potomstva kojega pitamo parolama o sopstvenoj veličini odnosno plačem kako nas mrzi ceo svet a mi samo hoćemo da živimo" našim" "načinom života

  8. Isti taj Mali je u septembru 2015. zloupotrebio službeni položaj, kao i Zakon o uzbunjivanju, kada je manipulisao zdravljem stotinama dece u vrtiću Dragan Laković, a roditelje doveo u zabludu uz pomoć zaposlenih u pu 11.april, kao i instituta Vinča.
    Aferu je zataškao mašinski fakultet u Beogradu sa bivšim pomoćnikom ministra prosvete.
    U bilo kojoj sferi života su prljavi tragovi ovog Siniša Malog:
    kadeta Agencije za privatizaciju iz najcrnjeg perioda za privredu Srbije,
    -neizabranog već nametnutog lika za gradonačelnika grada Beograda.
    -tutabugarskog preduzimača,
    -Alibabinog hajduka,

  9. I ova garnitura (diktatura) proći će, ali ljaga Beogradskog univerziteta (ukoliko verifikuje ovaj "doktorat") ostaće trajno u analima BU. Podrška i zahvalnost prof. akademiku Teodoroviću.

  10. Zašto se uopšte zamajavate s tim doktoratom. To mu uopšte nije uslov za gradonačelnika. Nego, šta bi sa onim apartmanima u Bugarskoj, šta bi sa ugovorom za Beograd na vodi, šta bi sa Sava malom? Jel treba još nešto!

  11. Poštovanje profesore! Beogradski univerzitet mora da nađe hrabrosti da sačuva poslednje ostatke svog dostojanstva. To duguje sebi, nama svojim bivšim i sadašnjim studentima, kao i svim velikanima koje je iznedrio. Dosta je bilo ove sramote. Negde mora da se podvuče crta. Ili da se razilazimo polako.

  12. Avanti prevaranti…! Srbija je pod Vučićem i pajtosima definitivno postala velika septička jama! U ovom slučaju ćutanje većine intelektualaca iz javnog života i Univerizteta to evidentno dokazuje. Ali ovakve svinjarije ne sprečavaju kulturne i naučne poslenike da svakog, ama baš svakog dana dele nagrade i priznanja za ne znam kakve , kulturne , naučne i ine doprinose ovom društvu… Počevši od akademika i najnagradjivanijeg medju njima g. Bećkovića, pa nadalje! Zaista ne znam kakvo to priznanje u ovakvom raspamećenom društvu čovek može da dobije a da ga nije stid, pored raznih malih, nikolića,vulina, rističevića , gojkovićki…

  13. Pa da li je moguce da u ovoj Srbiji ima ovako malo postenih profesora.Bravo profesore…

  14. Ma samo da su još pozvali Peru ložača i kotlara sa FON-a, sve bi bilo legitimino. Ovako nesvršeni student i referent za ONO i DSZ su malo tanki za validan sud. Jeste da imaju partijske knjižice stranke na vlasti al su i dalje tanki, etički.

  15. Čim nema botova na ovaj tekst izgleda da je Mali pušten niz vodu. Tako će se rešiti i Sava Mala.

  16. Za doktorat bivše direktorke Visoke poslvne škole iz Novog Sada softver za plagijarizam je utvrdio da je čak 70% prepisala iz elektronski objavljene knjige dr Živote Radosavljevića. Takođe i iz rada jednog od članova komisije. "Odgovarajuća" komisija Ekonomskog fakulteta u Subotici je zaključila da ne može da pronađe tu knjigu, pa nije mogla da utvdrdi da li je plagijat. I tako su, kao i FON, ostali "neokaljani u nauci". Sve sam naušnik do naušnika!

  17. Sanu i Univerzitet snom mrtvijem spavaju. Nije čudo, nataložilo se tu polovnih doktora i akademika. Svi oni ćute i oko prodaje ispista na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Nismo svesni koliko smo truli. Kod ovih novokomponovanih doktora je interesantno da niko tu tiltulu ne nevodi pored svoga imena,niti im se ona navodi i novinskim tekstovima. Znaju da im ne pripada. Ozbiljno bavljenje ovim problemom bi na čistac isteralo članove komisija koje bi trebalo proterati sa fakulteta, krpene lutke iz kojekakvih etičkih odbora i radnih grupa, doveli bi u pitanje kredibilitet pojedinih fakulteta, a isplivale bi i nove svinjarije. Za tako nešto vlast nema interesa, zar se i sam ekspert Vučić nije oglasio u pogledu goktorata svoga Malog, rekavši da je suvi original? Mali, a toliko sm,rdi. Ko sme da protivureči takvom ekspeertu? Naravno da je to i udar na njega jer mu okolina smrdi na falš doktorate i diplome koji služe da zasene prostotu. No važno je da nam je država original, ni na šta ne lići, kao što reče jedan aforističar.

  18. Zna se ko je kompetentan da oceni da li je nečiji doktorat plagijat ili ne.
    Dajte malo vremena Vučiću, on se pokazao kao merodavan za doktorat Nebojše iz Beograda!

  19. Na sreću građanin Stefanović je izlučio za pravu diplomu. Kako? Na nos mu izašla, al je ipak izašla. Kakva – takva

  20. "jedan referent u studentskoj službi i jedan student su dali "ekspertsku ocenu" o naučnim doprinosima!" Sinise Malog!!!!!!! O tome cuti Premijer, pravnik po struci i to ne samo u njegovom slucaju vec i u slucaju Ministra policije, laznog doktora Nebojse Stefanovica i Tomislava Nikolica Predsednika Republike, svi iz stranke na vlasti koju gle cuda vodi premijer licno. Prvo cemo vas Premijeru uhapsiti i listrirati jer ste naneli ogromnu stetu drzavi i gradjanima Srbije.

  21. Treba dati otkaz svim članovima etičke komisije koja je došla do zaključka da mu je doktorat OK. Takođe, trebalo bi dati otkazi i članovima komisije pred kojom je "doktorat" branjen. Jer ako neko prima platu i plus honorar da bude mentor na doktorskim studijama a pri tome ne zna ili neće da otkrije očigledan plagijat, nema sumnje da treba da dobije otkaz.

  22. Džaba profesore, ja sam završio najvišu vojnu školu nemačkog Bundeshwer-a koju su u Srbiji tretirali kao kurs. Srbija je ovo..

  23. Sta vredi gospodine kad je svemoguci Vucko rekao da je obrazlozenje za tvrdnju da je doktorat plagijat nesto najgluplje sto je mogao da procita.u svom zivotu.
    Sve u svemu u ovoj naprednjackoj kvazi drzavi sve je postavljeno naglavacke. Bas me zanima da li je i rektorat pod Vucicem i Malim.

  24. I o "doktoratu" Mileta Ilića, sada profesora univerziteta u Nišu, napisana je i objavljena knjiga sa obimnìm i nedvosmislenim dokazima o plagijatu. To, međutim, nije usporilo ni njegovu političku ni akademsku karijeru. Sada je već viđen kandidat za rektora niškog univerziteta.

  25. Neko je ovde u komentarima postavio pitanje, što se uopšte više bavimo tim likom Malim. Ja mislim da to više nije pitanje Malog, već pitanje ugleda ugleda ustanove. U isto vreme postavi ću pitanje našim cenjenim akademicima, zašto je izostala njihova reakcija, kada je pre od prilike tri četiri meseca na nekoj svečanosti u SANU, Tomislav Nikolić (vlasnik kupljene diplome mastera) , njima držao govor ? Kao što je to na primer uradio gospodin Filip David svojevremeno. To bi verovatno izazvalo skandal, ali jednom svom ovom i ovakvom amaterskom igrokazu treba stati na kraj, naravno ako uopšte postoji dobra volja da se sačuva uglad i čast univerziteta.

  26. Bravo! Ovako se brani Univerzitet u Beogradu od poplave "doktorata". Stručna javnost mora da reaguje na ovakve pojave.

  27. Ima jedna zemlja, na brdovitom Balkanu, u kojoj autor najdužeg budućeg naučnog rada ismeva naglaske ljudi poreklom iz Srbije. Isti taj autor zdušno brani sve svoje pajtose, kriminalnim radnjama kompromitovane. A bilo je i smrtnih slučajeva: 1999. Slavko Ćuruvija, 2015. beba, bolničari i vojnici, 2016. čuvar "3 udžerice" u krugu dvojke.
    Isti taj autor u prvom kolenu nije poreklom iz Srbije.

  28. Definitivno znamo u kojoj to zemlji živimo. Doktorska disertacija gospodina Siniše Mali bila je predmet mnogih polemika., autor se nije pojavljivao u javnosti da objasni svoj doprinos nauci. Poznato nam je da su mnogi studenti u neka bivša vremena plaćali uspečnijim i siromašnijim kolegama da u ime njih rade semestralne radove, to i nije bila velika podvala, ali je podvala. Mnogi kupci tih radova su danas poznati stručnjaci naše intelektualne javnosti.Nije isključeno da je i gospodin Mali, uspešan biznismen imao dovoljno sredstava da nagradi nekog od uspešnijih profesora da mu izradi naučni rad, doktorsku disertaciju za čiju zvanični autor de fakto nije imao vrememena.. Obaveze u velikom biznisu, bavljenje u Bugarskoj i drugim destinacijama odvlačile su autora od bavljnja naukom i tako je stvarni autor verovatno prodao falš doktorat Malom.Verovatno da je i gospodin Mali ostao zapanjemn navodima akademika Teodorovića pitajući se koje sada taj Dr Stifanos Hailemariam kada čoveka nikada u životu nije sreo te isto ni pročitao. Jednog gospodnjeg dana premijer Vučić je odvalio da on zna da je doktorat gospodina Malog vredan i čestit rad kao da ga je pročitao od korica do korica i upoznao se sa dostignućima u nauci. I sada, gde god se okrenemo laži i prevare se otkrivaju kao da ih nose bujice proletnjih voda. Živimo u zemlji laži i prevara kada analiziramo samo reda premijera, a svemu se pridodaju njegovi saputnici poput Malog, Stafanovića, poznatih Vazduhoplohova , predsednika države i čitave armije praznoglavaca koji su danas zamenili na mestima šefova u javnim preduzećima i službama Grada Beograda stručne rukovodioce, obrazovane i čestite ljude koji nisu prihvatili da budu partijske utvare. Jedan od favorita u sprovođenju partijjske kadrovske politike je i Siniša Mali. Oterao je mnoge i doveo primitivce i neznalice na njihova mesta. Treba samo proveriti stanje u Pošti Srbije ko su novi direktori i šefovi a gde su raspoređeni dosadašnji rukovodioci. Sve nam govori da zavladalo vreme opasne diskriminacije . Sve to vodi propasti društva.

  29. botova nema danas i sutra jer je praznik a državna preduzeća odakle pišu nerade

  30. Moral i čast, gospodine Teodoroviću, nisu u polja u kojim se možete sresti i čuti sa ljudima kojih se grozite. Njihova znanja, zvanja i statusi kreacija su Orvelovskog ministarstva istine.

  31. Mali je malo dete za plagijate i falsifikovanja doktorske teze i poglavlja u monografiji (na osnovu kojeg je biran u zvanje redovnog profesora) koje je uradio dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu Đorđe Janaćković, a od rektora Bumbaširević ne očekujte nikakvu reakciju. Vladimir Bumbaširević se ne meša u svoj posao i umesto da ode u penziju, on zauzima mesto nekom mladom, sposobnom, stručnom i poštenom profesoru.

  32. Није ово усамљен процес само код нас. Русија је велика земља па су и апетити већи, тако да су неки дежавни чиновници са титулом ДР испред имена конкурисали за звање академика. Њих 14 је добило ту титулу. Е тад наступа обрт, Путин позива председника Академије и са њим јавно разговара а телевизија преноси. Како је Председник Академије објаснио сви примљни академици су по правилима Академије испунили улове, на то је Путин одговорио: ако су то стварно академици онда они требају да дају свој допринос руској науци за добробит руског народа и Држава их више неће држати у служби да се такав раскошан научни потенцијал бави тривијалним државним чиновничким пословима, другим речима сви су добили отказ из државне службе. Тако се то ради, ако си ДР наука бави се науком да од тог бављења народ има барем какве користи.

  33. U Srbiji srednjeg veka postojala je Resavska skola cija tradicija se jos uvek neguje.

  34. Zadivljujuća upornost i hrabrost profesora, za divljenje, zaista ! Hteo bih u vezi ovog plagiranog doktorata predočiti mogućnost da doktorand Mali i nije pisao taj doktorat, već je on naručen. Ovo zbog toga jer je poznato da preko interneta možete naručiti izradu, diplomskog, master rada ili doktorata – sve ima svoju cenu. To, naravno, ne umanjuje ceo ovaj naučni kriminal, pominjem ga samo kao mogućnost sa tehničke strane izrade doktorata. I, naravno, onda je to još bednija stvar za jednog ovakvog društveno-političkog radnika.
    Bez obzira na sve, sav jad društva ogleda se u ćutanju SANU, univerzitetskih profesora i šire naučne javnosti.

  35. Pa poceo je pre svega sa kompletno plagiranom azbukom (abecedom) sram ga bilo, kako nije izmislio svoja slova za prezentaciju doktorata nego je koristio vec postojeca, sramota

  36. Postovani kolega Nikolicu,

    hvala Vam na izuzetnom tekstu i dokumentaciji.Ne pratim nasu politiku godinama.Vi mi licite na Prometeja i jos jednom cestitka na hrabrosti.U nasoj Srbiji izgleda sve je moguce.Dace Bog da jednog dana kvalitet i postenje isplivaju na povrsinu.Nazalost nisam ubedjen da cu doziveti svoju Srbiju kakva treba da bude i za cije ideale sam se borio celog svog zivota na meni dostupan nacin.Bravo i jos jednom sve cestitke.Kolegijalni pozdrav i podrska u svakom pogledu.

  37. Polovina ove gospode koji komentarisu necije obrazovanje na ovom portalu jedva da je zavrsilo srednju skolu i to rade iskljucivo iz politickih raloga..Coveka voleli ili ne, zavrsio je Ekonomski fakultet u Beogradu Ekonomiju na uverzitetu Sent Luis u Vasingtonu ,.magstrirao u Beogradu,a ovo oko Fona je zvanicno potvrdjeno i ne vidim problem.Izgleda da vam me smeta sto onaj S.Radulovic zavrsio ELektrotehniiku u Sarajevu ,a bavi se ekonomijom i postao stecajni upravnik

  38. koliko je nas covek nezasit i pohlepan govori i ova hiperinflacija fakultetskih diploma i akademskih zvanja. Nije im dosta sto imaju polozaj koji mozda i ne zasluzuju, vec zele i akademsku titulu. U moje vreme, trebalo se dobrano napregnuti da se zavrsi fakultet, a o visim zvanjima mnogi nisu smeli ni pomisliti, a danas? Ove diplome i razni doktorati ne samo da govore o vlasnicima tih zvanja, vec i o onima koji stoje svojim potpisima iza takvih radnji, a zovu se "Eticka komisija, ili vec" Sramota i jednih i drugih, a i nas koji sve to jednostavno ne primecujemo.

  39. Ovim putem se zahvaljujem prof Teodoroviću za trud radi prosvetljenja narodne svesti i savesti, celokupnom kolegijumu "Danas"-a za svakodnevni pregalački rad radi pružanja širokog spektra informacija i tehnickom sektoru, tj. admin-ima koji su kreirali filter od svakojakih šušumiga. Ulepšali ste ovim tekstom i ne samo ovim, praznik mnogim građanima. Hristos se rodi!

  40. Nije potrebna hrabrost za ovo sto je uradio akademik, potrebno je malo vremena i casti. Ovde svi osudjuju politacare da su krivi za sve sto ne valja u ovoj zemlji, što i jeste tacno ali nebi bilo moguce da ih ljudi i struka ne podrzavaju. Politicari, svi do jednog, su obicna sitna buranija i potpuno nevazni likovi, kao sto se svuda vidi potpuno nesposobni i nekopetentni. Oni svoju moć, lažnu moć, dobijaju tako sto masovno krece dodvoravanje i poltronisanje iz naroda i iz strucnih krugova. zasto smo takav narod, takvi ljudi, ketmanskog mentaliteta treba sada neki drugi akademik ili doktor da objasni. Potpuno suicidno i glupavo dajemo podrsku politicarima, umesto da svaki dan umiru od straha od odgovornosta sta i kako rade, oni se toliko bahate da su od zemlje napravili smrdljivu bajku, kao u onom filmu. Wiktor

  41. Jednom su pred doktorom Zivojinom Bumbasirevicem hvalili njegove sinove Marka i Vladimira. Bilo mu je milo, ali je rekao: "Moje snaje su jos bolje". Pitali su ga kako to da je clan Krunskog saveta jer je poznato da je republikanac. Odgovor je bio da u Krunskom savetu zele i nekoga ko ima drugacije misljenje. Ispricao je kako je sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karadjordjevicem obisao ranjenike u Ortopedskoj bolnici na Banjici koji su ostali zauvek invlidi /iz rata u kome "Srbija nije ucestvovala"/. Kazao je da je video suze u ocima prestolonaslednika Aleksandra Karadjordjevica. Bio je "nemilosrdan" prema pusacima, rekao bi im da nikada ne bi zapalili cigaru, kada bi na obdukciji videli pluca pusaca.Uprkos toga, i pusaci, kao i ostali koji su ga poznavali, voleli su ga.

  42. Hvala prof TEODOROVICU i DANASU koji ovim argumentovanim clankom raskrinkavaju jednog manipulatora ali, i ekipu koja mu je pomogla.

  43. Ovaj Mali je možda i video FON, za razliku od nekih kojima su poslali doktorat preko pošte, pa nikom ništa !

  44. Mene vise interesuje ta nasa Srbska Akademija Nauka ! Zbog čega oni ćute i barem ja nigde nisam pročitao nikakvo njiho mišljenje. Ne samo na temu Siniše Malog nego na kompletno stanje u Srbiji počev od kupovine ispitam, fakulteta pa sve do ovih famoznih doktorata

  45. Apartmani u Bugarskoj, rusenje u Sava Maloj. Zar je iko ocekivao od ovog coveka da bude posten i da napise seminarski rad kako valja, a kamoli doktorat, za sta su potrebne godine teskog i mukotrpnog rada. Ovo sto mi radimo sa nasim visokim skolstvom je tragi-komedija.

  46. Bolno je to da je 99% doktorata i magistarskih radova falsifikat…
    Sinisa zato ima CFA certifikat koji je jaci od bilo kog doktorata u Srbiji!

  47. Imajte razumevanja!-22 stana u Bugarskoj nije lako naplaćivati!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.