Mališani iz regiona u poseti Novom Sadu 1foto: Press služba gradske kuće

U okviru kampa za srpsku decu iz regiona, 26 mališana iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Severne Makedonije boravi u Srbiji do 6. marta. Tokom boravka, oni će se upoznati sa svojom istorijom, jezikom i kulturom obilazeći kulturne ustanove, spomenike kulture i turističke atrakcije.

„Važno nam je da deca upoznaju svoju matičnu zemlju, da uče o kulturi i tradiciji, ali i da imaju čvrstu vezu sa svojom otadžbinom. Ovaj kamp im to omogućava, jer obilaze različite znamenitosti i upoznaju se sa svojim vršnjacima“, istakao je član gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

On je naglasio da je Novi Sad jedan od najznačajnijih gradova Srbije zbog bogate istorije, ali i kao univerzitetski i administrativni centar Vojvodine, i Evropska prestonica kulture.

„Bitno je da znamo ko smo i odakle potičemo, ali i da poštujemo univerzalne ljudske vrednosti i stvaramo prijatelje gde god da odemo“, dodao je Rožić.

Program organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo i narodna poslanica Sanja Lakić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari