Motor crno-belih kašljuca još od starta sezone, delom zbog skraćene rotacije, a dobrano iz razloga što konstantno kuburi sa povređenim ili rovitim igračima.

U takvim okolnostima lampica u redovima srpskog šampiona pokazuje crvenu nijansu uoči današnjeg meča sa CSKA (17.00) u petom kolu Evrolige. Partizan očekuje teško iskušenje u Moskvi, pogotovo što je domaćin pretrpeo dva poraza zaredom, tako da će protiv crno-belih pokušati da spere velike fleke sa svojih dresova.

Nenad Krstić sigurno neće igrati za CSKA, što neće olakšati posao centarskoj liniji Partizana koja će biti lišena usluga Dejana Muslija.

– CSKA se u odnosu na prošlu sezonu pojačao Fridzonom iz Himkija, proverenim šuterom, dok je Mesina premestio Teodosića na mesto dvojke koje mu u ovom trenutku možda i više odgovara. Pargo je novajlija na poziciji pleja, a ljubitelji evropske košarke poznaju ga iz vremena kada je igrao za Makabi. Iz Olimpijakosa angažovan je Hajnc, atipičan centar koji je stalno u sprintu, aktivan u skoku. CSKA trenutno nije u prednosti u odnosu na recimo Real. Budžet nije garancija uspeha, ali su Moskovljani kandidati za fajnal-for – približio je Duško Vujošević kvalitete igrača kojima raspolaže Etore Mesina.

U sazvežđu ruskog velikana od starta sezone najsjajnije sija zvezda Vladimira Micova. Srbin se najbolje snašao u novoj taktičkoj koncepciji italijanskog stručnjaka. Postao je jedna od prvih opcija u napadu. Odlično šutira sa distance, naročito iz desnog driblinga. Dobar je i u fazi kontranapada, ne libi se da se spusti na niski post i da leđima napadne nižeg čuvara. Najbolji je strelac tima u Evroligi i uz Teodosića ima i najveću minutažu u elitnom rangu. Evidentno je da se potpuno oporavio od povrede kolena, da je naporno radio tokom leta i da „puca“ od samopouzdanja.

– Micov je tokom karijere kontinuinirano poboljšavao svoju igru. On je dokaz da igrač, bez obzira na godine, ako je pametan može konstantno da napreduje. Čast mi je bila da ga treniram. Uverio sam se koliko je inteligentan košarkaš i da pametnim pristupom vrlo pozitivno utiče na saigrače u svlačionici. Dragocen je igrač i mislim da ga Mesina pametno koristi na mestima krila i četvorke – pohvalio je trener Partizana potencijalnog srpskog reprezentativca.

Evroliga poslala poslednju opomenu

Disciplinski sudija Evrolige odlučio je da kazni Partizan sa sedam hiljada evra i da pritom napomene da ukoliko se ponove slični incidenti poput onih protiv Fenerbahčea klub može biti suspendovan sa jednom ili više utakmica igranja pred praznim tribinama hale Pionir. Vujošević je isključen na meču sa Fenerom, na parket je bačena gomila novčića, upaljača, plastičnih čaša sa vodom, zbog čega je meč prekinut minut i po. Sudije po završetku utakmice nisu mogle da odu u svoju svlačionicu, već su „evakuisane“ ka svlačionicama igrača, na drugom kraju dvorane Pionir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari