Prva saznanja italijanskih medija o očijukanju Sampdorije sa Sinišom Mihajlovićem istog trenutka su bacila u zapećak takmičarski nebitnu utakmicu s Rusijom, a njihova poslednja vest o dogovorenom transferu selektora najbolje selekcije Srbije na klupu Đenovljana definitivno je svu pažnju naše javnosti s večerašnje provere u Dubaiju preusmerila na status kontroverznog i prgavog stratega „orlova“.

Isti će, međutim, do daljeg ostati nepoznanica, jer je glavni junak ove višemesečne sage juče demonstrativno odbio da demantuje ili potvrdi rastanak sa FSS, a njegov nadređeni, mentor i čuvar – predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjašnjavanje o jednoj od hit domaćih fudbalskih tema obećao tek posle sinoćnjeg treninga.

– Uopšte me ne interesuje šta su objavili mediji, ja sam ovde zbog utakmice s Rusijom i ako imate nešto da me pitate o njoj – pitajte. Ako nećete, idem na ručak – odbio je prvu ofanzivu malobrojne novinarske ekipe Mihajlović, poznat po sukobima sa „sedmom silom“ i u vreme igračke karijere.

Uporno insistiranje beogradskih izveštača iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ga je na kraju ipak izbacilo iz takta.

– Ako vas ne interesuje utakmica sa Rusijom ne znam ni zašto ste dolazili ovde. Ja idem na ručak – rekao je i otišao mladi trener, koji je prvo obećao samoinicijativno povlačenje u slučaju neodlaska na Svetsko prvenstvo u Brazilu, da bi već na pola (najviše zahvaljujući njegovim eksperimentima i sujeti) propalog puta promenio ploču i na kraju selektorsku sudbinu vezao za Karadžićev ostanak na čelu fudbalske organizacije.

Uskoro ćemo, međutim, morati da saznamo da li mu je vođenje ekipe protiv učesnika SP 2014. bio (pret)poslednji zadatak u ulozi šefa struke „orlova“, koji godinu završavaju revijalnom utakmicom s timom u izboru novinara i trenera Slobode Point Ljubiše Stamenkovića, 19. novembra u Užicu.

Novinarska selekcija bez Ljajića i Rajevca

Kao što se i dalo očekivati, Roma nije pustila (zbog nepevanja himne) Siniši Mihajloviću nepotrebnog Adema Ljajića na neobavezujući susret tzv. novinarske selekcije sa A reprezentacijom. A kako su isto postupili i ostali strani klubovi, te povrede sprečile dolazak drugih planiranih internacionalaca, Stamenković računa samo na Nemanju Pejčinovića (Nica). Ostalo su igrači iz domaćih timova, čije pozivanje nije bilo po volji Milovana Rajevca, zbog čega se povukao s pozicije koselektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari