U intermecu između dva meča sa Dilom Gori, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, fudbaleri Partizana počeće večeras odbranu titule prvaka Srbije. Napad na 27. šampionski naslov i vođstvo u broju osvojenih prvenstvenih pehara u odnosu na svog večitog takmaca Crvenu zvezdu startuje protiv superligaškog povratnika Metalca, koji je klubu iz Humske uvek bio siguran „plen“ u prošlosti, gde god i u bilo kom takmičenju da su se sastajali.


– Imamo veliku želju da učinimo gušt našim navijačima, ali i da obradujemo našeg kapitena Sašu Ilića, koji juriša na svoju 11. titulu i žarko želi da po broju šampionskih kruna Partizan bude ispred večitog rivala. To nam svima diže adrenalin – priznaje jedan motiv više u novom izdanju Superlige trener aktuelnog vladara našeg klupskog fudbala Zoran Milinković.

Šef struke „parnog valjka“ ne misli, međutim, da će to biti lak posao.

– Sigurno je da večiti rivali Partizan i Crvena zvezda nisu jedini favoriti, jer su i ekipe poput Čukaričkog i Vojvodine napravile jako dobre timove. Neće biti lako izdržati tu trku, jer liga dugo traje i iziskuje dobre igre u kontinuitetu, pa će prvak postati onaj ko najduže „traje“ – kaže strateg Partizana, čiji su predstavnici preglasani u pokušaju da speče polovljenje bodova iz osnovne faze šampionata u doigravanju, po novom trokružnom sistemu.

Ne dopadaju mu se ni tuđe izjave o sigurnom „preotimanju“ titule.

– Čujem i čitam da su neke ekipe sebe već proglasile za prvaka. Iz Partizana tako nešto za sada niste čuli, jer mi ćemo sve što imamo reći na terenu. Nije mi logično, jer za trofeje se treba boriti i izboriti. Gospodo, prvenstvo tek treba da se igra.

Milinković se ne slaže ni sa opštom prognozom da će Partizan lako uzeti bodove Gornjomilanovčanima.

– Ne samo zbog toga što su se domogli elitnog ranga već i zato što su se pojačali Otaševićem, Rnićem, Bukorcem i Beljićem zaslužuju poštovanje i oprez. Ne znam da li će se braniti kao Dila Gori, mada je njihovo legitimno pravo da izaberu taktiku. A naš zadatak je da za svaku postavku nađemo rešenje – objašnjava Milinković.

Protiv Metalca u konkurenciji za tim sigurno neće biti brazilskog štopera Fabrisija Dornelasa, bugarskog desnog beka Ivana Bandalovskog (povrede) i krilnog veziste Nikole Ninkovića, zbog isključenja u poslednjem kolu prošlog prvenstva.

Borac čeka Nišlije

U drugom meču prvog dana superligaške sezone 2015/2016. fudbaleri Borca ugostiće večeras u svom Čačku kolege iz niškog Radničkog. I taj susret biće igran pod reflektorima, od 20 sati.

 

Mogući rivali Bazel, Salcburg, Viktorija…

Prvak Srbije saznaće na današnjem žrebu ime potencijalnog protivnika u trećem krugu trke za Ligu šampiona, u slučaju da sledeće nedelje uspešno završi posao protiv Dile Gori. Među tri moguća protivnika su timovi koji se sada priključuju kvalifikacijama – Bazel (Švajcarska), Red Bul Salcburg (Austrija) i Viktorija Plzenj (Slovačka), dok će pet preostalih potencijalnih rivala biti određeni pre izvlačenja kuglica. Najatraktivniji na tom spisku su slovenački Maribor, rumunska Steaua, hrvatski Dinamo, bugarski Ludogorec, beloruski Bate Borisov, škotski Seltik…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari