Dobra igra protiv Hrvatske koja po ko zna koji put nije nagrađena trijumfom, zaboravljena je od strane Siniše Mihajlovića, koji ophrvan kadrovskim problemima verovatno ni ne razmišlja o narednom rivalu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Iako Srbija već sutra gostuje reprezentaciji Velsa u pretposlednjem kolu, Mihajlović još uvek nije siguran u kojem će sastavu istrčati „orlovi“. Utakmica bez rezultatskog značaja, s obzirom da su obe selekcije izgubile sve šanse da se nađu u Brazilu naredne godine, mogla bi da izgubi i na atraktivnosti ukoliko selektori budu izveli prinudne sastave, a sva je najava da će tako i biti.

Duel sa Hrvatskom ličio je na pravu sportsku bitku, posle koje su fudbaleri Srbije ostali bez nekolicine važnih igrača. Petrović, a pogotovo Sulejmani, platili su danak oštrih startova, naročito Miralem, kome je ožiljke na butnom mišiću i kolenima svojeručno, neopisivo grubim startom, uradio Šimunić. Nažalost protiv „kockastih“ trojica igrača zaradili su suspenzije zbog parnih ili crvenog kartona. Iz kombinacije su otpali Tošić, Mitrović i Matić. Ako se tome doda činjenica da ni Basta neće igrati, onda je više nego jasno da će Mihajlović u Velsu izvesti sastav o kome nije razmišljao ni u košmarnim snovima.

Neki čudan lament nadvio se nad srpskom reprezentacijom. Činilo se da će povratkom Matića broj intriga u vezi sa odnosima selektora i igrača biti sveden na minimum, međutim iznenadna odluka Subotića da se na određeno vreme povuče iz reprezentacije ponovo je motivisala one kojima su tračevi duševna hrana. Do ove odluke, Subotić je važio za veoma korektnog igrača, lepo vaspitanog, kojeg fudbal posebno ne zanima, već neke druge stvari usko vezane za nauku. Njegovo obrazloženje, da u ovom trenutku želi da se posveti klupskim obavezama i individualnom napretku, a da će se rado odazvati pozivu ukoliko ga dobije za naredni kvalifikacioni ciklus, nije dovoljno ubedljivo. Možda je Nevenu ugrožena pozicija standardnog štopera u Borusiji Dortmund, jer u poslednje vreme ne igra na visokom nivou, što se videlo i na meču protiv Hrvatske, s obzirom da je bio delimičan krivac za primljeni gol.

U svakom slučaju Mihajlović će morati da promeša karte i da šansu verovatno ukaže: Biševcu, Tomoviću, Milivojeviću, Tadiću i Đorđeviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari