Načelnik Sektora za vanredne situacije: Ove godine u Novom Sadu više od 2.600 intervencija 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić obišao je danas radove na izgradnji nove vatrogasne stanice u Futogu i podsetio da su vatrogasci-spasioci ove godine u Novom Sadu intervenisali 2.638 puta i spasili 65 Novosađana.

On je zahvalio gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću na donaciji nove autocisterne i opreme za potrebe pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ove godine rekonstruišemo više od 30 objekata, izgradnja 20 jedinica je u toku. Izgradili smo jedinice u Trgovištu, Aleksandrovcu, otvaramo uskoro objekat u Aleksincu i Kuli. Očekujemo 77 novih kamiona, a kupljena su četiri helikoptera za gašenje požara na otvorenom, naglasio je Čaušić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da grad u kontinuitetu i partnerski sarađuje sa Sektorom za vanredne situacije, kao i da će lokalna samouprava uvek biti tu kao oslonac za sve potrebe vatrogasaca da bi se unapredila bezbednost u zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari