Najava novih protesta "Podrži RTV" 1

Inicijativa „Podrži RTV“ najavila je nove proteste zbog smena na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), jer nijedan od njihovih zahteva nije ispunjen.

U međuvremenu, u pokrajinskom javnom medijskom servisu sve se više i više sprovodi cenzura i manipulacija činjenicama, napomenula je Inicijativa, dodajući da tome najbolje svedoči način na koji je Radio-televizija Vojvodine izveštavala o protestu „Podrži RTV“.

Inicijativa je ocenila da je RTV „najvažnija vest je da su protestu prisustvovali određeni opozicioni političari“, a ne ono što je zaista razlog za protest.

„Podrži RTV“ ističe da se i na ovom i na prošlom protestu jasno i oštro ogradio od političkih partija i da neće dozvoliti da bude iskorišćen u političke svrhe, ali da nikome ne može da zabrani da dođe na protest.

Poručujemo i da Inicijativa #PodrziRTV više nije samo stvar urednika, novinara i zaposlenih na RTV koji su potpisali zahteve, već je prerasla u građanski pokret i nećemo odustati sve dok pokrajinski javni servis ne počne ponovo da radi u interesu njegovih stvarnih vlasnika – građanki i građana Vojvodine i Srbije, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari