Napadnuta Aida Ćorović 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović objavila je danas da je napadnuta u svojoj ulici u Beogradu, a da su napadači „huligani koji čuvaju mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću“.

„Danas sam, po drugi put u poslednjih pet dana napadnuta na ulici od strane huligana koji čuvaju mural osuđenom ratnim zločincu Ratku Mladiću. Pre pet dana su mene i snimatelja Delimira koji radi za RTL Nieuws, Netherland, dva huligana ispolivali Fantom, sve propraćeno uvredama na moj račun“, objavilaje Ćorović na svom Fejsbuk profilu.

Danas me je zaskočio, u mojoj ulici, klinac koji me je ispolivao koka-kolom, sa uvredama koje nije pristojno stavljati na zid, navela je Ćorović, objašnjavajući da ju je taj mladić pratio od novinskog kioska.

„Kad sam skrenula u svoju ulicu, polio me je flašom koka-kole i sve snimao telefonom. Oba napada su prijavljena policiji, ali, sumnjam da će se išta desiti, jer je iz aviona vidljivo ko stoji iza tih malih dripaca“, napisala je Ćorović.

Ona smatra da su za te napade „direktno ogovorni ministar unutrašnjih poslova Aleksanadar Vulin i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić“.

„Ako mi se bilo šta ozbiljnije desi, oni će biti saučesnici u tome. Takođe se nadam da opozicija i u ovim napadima neće ponovo videti ‘sitan vez’ i rasipanje narodnog bunta, jer je maltretiranje neistomišljenika mnogo dublji i veći problem čije žrtve možemo svi da postanemo“, upozorila je Ćorović.

Mirovna aktiviskinja Aida Ćorović izazvala je veliku pažnju javnosti kada je 9. novembra, na Dan borbe protiv fašizma, jajima gađala mural povećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu, nakon čega je privedena u poiciju, a kasnije istog dana puštena.

Te večeri održan je protest u centru grada, a potom i u Njegoševoj ulici kada su demonstrante okružila dva kordnona policajaca.

Policija je nešto kasnije sprečila sukob grupe desničara koji su provocirali i vređali učesnike protesta, a mural posvećen Mladiću potom je više puta prefarban i ponovo očišćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari