Nastavljaju se protesti zbog skupog smrzavanja

Ostavite komentar


  1. Pa kako drugacije da javna preduzeca finansiraju stranke na vlasti, daju svojim direktorima astronomske plate i da ne budu u gubitku? Naravno jedino tako sto ce da udare po gradjanima. Nema kraja lopovluku!

  2. Baš su nišlije sitničari, premijer im dovodi svetskog proizvođača, mal ne reče magle, sijalica a oni kukaju zbog grejanja.

  3. Isaključiš se sa daljinskog grejanja i umesto da oni tebi plate zato što njihove cevi prolaze kroz tvoj stan, ti treba da platiš njima zbog toga. Daš im deo svog stana da koriste radi sticanja profita i treba to da im platiš. Da li nešto slično postoji u nekoj drugoj zemlji na kugli zemaljskoj?

  4. Treba prestati placate nemoze se za 50 m2 placate 18.000 dinara mesecno daljinsko grejanje a plata 20.000 dinara , tu nesto nije debelo u redu ili mala plata ili preskupo grejanje I naduvani racuni …!!!!

  5. ja živim u ariske komune na novom beogradu gde noću isključuju radijatore, a dok se stan ugraje potraje I do deset ujutru..sramota. stare osobe I mala deca su ugroženi, a račun je izmedju 8.500 I 9.000 dinara cele godine..pitam se da li štede da bi bilo dovoljno ako zatreba, što ne verujem, ili DA BI STAVILI u svoje ili stranačke džepove?

  6. Da li je moguće da Jovan Jovanović iz Centra za zaštitu potrošača nezna da se toplotna energija isporučuje 6 meseci a da se plaća 12 meseci . Toplana proizvodi sagorevanjem energenta toplotnu energiju koja se zagrejanom vodom prenosi do korisnika i meri kalorimetrom za ceo objekat (tokom isporuke 7 meseci) i te predate količine kwh pomnožene sa prodajnom cenom za kwh predstavlja svu obavezu za plaćanje kao i kod svake robe. Samo cena kwh je konačna cena robe i svi fakturisani iznosi tokom 12 meseci predstavljaju AKONTACIONU kupovinu samo kwh i po završetku MORA DA SE OBAVI OBRAČUN između kupljenih i isporučenih kwh OBJEKTU jer postoji samo jedan merni instrumenat na kojem se evidentira isporučeni kwh. Prema tome Račun za objekat se ispostavlja SKUPŠTINI STANARA na osnovu očitanih predatih mesečno kwh x prodajna cena za kwh, i ništa više. Skupština VLASNIKA STANOVA JE JEDINO OVLAŠĆENA DA DELI SVOJ PRIVATNI RAČUN a ne Objedinjena naplata jer je to način da se obmanjuju korisnici sa izmišljenim stavkama kao FIKSNI DEO. Pravo da sami delite iznos računa i da vam Toplana ispostavi račun je svesno OTET i nataj način su korisnici izgubili mogućnost kontrole pa je svako plaćao dvostruko više kwh neznajući koliko je isporučeno zgradi i bez uvida u podelu postali su lak plen za prevaru. To je BITNO i toplana mora očitavati kalorimetar u prisustvu korisnika koji će zajedno potpisati očitano stanje u OTPREMNICI jer je to istureno prodajno mesto toplane (izdavanje robe kao magacin).Zar nije jasno da fakturisan iznos se nemože dobiti množenjem očitanih količina kwh x prodajna cena i zato je izmišljen FIKSNI DEO kako bi se dodatno uvećali iznosi obaveze.Vlast je izbrisala iz prethodnog Zakona o zaštiti potrošača značenje prodajne cene da bi sakrila nezakonitu naplatu , jer je prodajna cena kwh konačna cena uvećana sa porezima i dažbinama koju kupac treba da plati

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.