Protest „Za grad bez fantoma na vlasti“ 24. aprila u Beogradu

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala građane da na godišnjicu rušenja u Hercegovačkoj ulici

Ostavite komentar


  1. Nadam se da ce se ova gradjanska inicijativa rasplamsati u politickom zivotu i istaci se kao jaka opcija u buducnosti. Licno setam svake subote polazuci nade da ce se ili ovi il neki poput njih uobliciti u ozbiljnu opciju, uverljivu sirom Srbije. Rafujem se sredi, ali i svakoj suboti. Sretno nam u borni za elementarno postenje i kriticko promisljanje svega oko nas!

    1. Zanimljiv odabir teme. Vrlo je transparentno koliko je i šta uradila ova vlast na polju ekonomije i spoljne politike. To su rezultati iza kojih se s ponosom stoji. Fantomi su oni koji su bez posledica degradirali ovu državu i sad nasilno pokušavaju da ponovo ostvare priliku za još jedan krug pljačkaškog pohoda.

  2. Ma gde ste vi, bili ste super, vas čekam…
    Kada ste setali ulicama Novog Sada, dolazila sam da vas gledam, i srce mi je bilo srećno, kao kuća, mislila sam, ima nade.
    Mladi ste , pametni ste…
    Zašto ste odustali i prekinuli? Trulo društvo, morate da gradite uređeno društvo
    Samo napred do pobede.

    1. Zar ne bi bilo bolje da zakazu za subotu zajedno sa ostalima? Treba razmotriti i druge nacine animiranja naroda, peticije i slicno.

  3. Najveći problem sa inicijativom „Ne davimo Bgd“ i Lokalnim frontom iz Kraljeva je što oni od drveta ne vide šumu. Ništa se u društvu ne može suštinski promeniti ako se neka organizacija ne bavi celokupnom politikom. Svoditi aktivnosti na gradske&komunalne teme ne vodi nikakvoj promeni i boljitku. Da bi se stvari istinski menjale ovakva udruženja bi morala postati političke partije. I totalno ući u političku borbu!! A to znači da bi trebali ponuditi odgovore kako npr. rešiti pitanje Kosova, da li bi ga oni odmah priznali, da li bi uveli sankcije Ruskoj federaciji da su na vlasti i more drugih važnih dilema o kojima NDM BGD I LOKALNI FRONT ćute kao zaliveni.Od njih ni reč nismo čuli kako bi oni rešili toliko važna pitanja naše visoke i spoljnje politike,tj. kako bi je oni vodili. Zašto oni beže od takve vrste uključivanja u politiku-to samo oni znaju.

    1. Ja mislim da baš grešite i da je to suština problema u Srba već decenijama. Ne, suštinska pitanja za kvalitet života nisu Kosovo i sankcije, globalne teme i meta-naracije (koje naravno imaju svoj značaj i težinu), već putevi, kanalizacija, čista priroda, voda i vazduh, set ekonomskih politika i prava (prava radnika, izrabljivanje…), kao i korupcija, koja kreće od lokala i ide sve naviše.
      Da bi ojačali svoje kapacitete, lokalne organizacije moraju da izađu i u republičku arenu, tu se slažemo. Na tome se već radi – Građanski front nastaje i jača svoju organizacionu strukturu. Nije lako bez tipične stranačke infrastrukture i bez novca, ali bolje polako i sigurno, nego brzo, već viđeno i kompromitovano. I jare i pare ne mogu da se uzmu u datom trenutku, političko i civilno društvo su potpuno poravnjano i unazađeno (uključujući finansije, infrastrukturu, poverenje, medije…).

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.