U teoriji još 90 minuta deli fudbalere Partizana od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. U večerašnjem revanšu protiv BATE crno-beli moraće da smisle način kako da Belorusima daju najmanje dva gola a da pritom ne prime nijedan, s obzirom da je ekipa iz Borisova u Beograd ponela prednost od 1:0 iz prvog susreta (20.45, RTS1). Iskustva iz 2003. i 2010. ukazuju da Partizan do grupne faze može doći i posle penal ruleta, jer su po istom scenariju pali NJukasl, odnosno Anderleht.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Da bi se poznata mušema Lige šampiona zatalasala i ove sezone na stadionu Partizana izabranici Zorana Milinkovića večeras moraju da nadmaše sopstvene mogućnosti i da odigraju na gol više, baš kao u revanšu protiv Steaue u prethodnom kolu kvalifikacija. BATE će izvesno biti lišen znanja Nemanje Nikolića, vodećeg kreativca, koga će u startnoj postavi zameniti prekaljeni Aleksandar Hleb.

– Voleo bih više da kroz igru i lepim rezultatom stignemo do cilja. A ako već moraju penali… onda neka pobedi Partizan – nekako bi Milinković da izbegne i samu pomisao na penal lutriju koja je na stadionu crno-belih protiv Artmedije „izdeklamovala“ pogrešne brojeve.

Trener Partizana će u revanšu moći da računa na sve igrače osim na suspendovanog Marka Jevtovića.

– Nesporna je naša želja da sutra uveče napravimo još jedan odlučujući korak ka Ligi šampiona. Osim Marka Jevtovića koji zbog isključenja u Borisovu nema pravo nastupa, nemamo nikakvih kadrovskih problema. Još je u svežem sećanju meč sa Steauom, koji svi zajedno ističemo i nosimo u srcu. Svi bismo želeli da ga sutra ponovimo, uz sav respekt prema BATE-u. Imamo energiju i nadamo se da ćemo, uz znanje sve to da primenimo na terenu. Učinićemo sve da stignemo do rezultata koji će mušemu vratiti u Beograd – optimista je prvi stručnjak crno-belih.

Srpskom šampionu najviše prija ofanzivna igra koju će pokušati da primeni i u večerašnjem revanšu protiv tima kome defanziva i nije posebno čvrsta i neprobojna. Bekovi rivala ostavljaju dovoljno prostora ofanzivnim igračima Partizana, a samo jedna takva situacija mogla bi da bude od kapitalnog značaja za Abubakara ili Andriju Živkovića.

– Znam šta znači igrač više, a naš protivnik svoj stil igre nije promenio ni kada je bio u situaciji 11 na 10 u prvoj utakmici. Reč je o vrlo agresivnoj, upornoj i disciplinovanoj ekipi. Aleksandar Hleb je nosilac igre i izuzetno im mnogo znači. Pretpostavljamo kako će da igraju, nemamo nikakve dileme – Partizan mora da napadne a naši napadi ne bi smeli da nas uvede u probleme. Nadam se da ćemo Beloruse videti u situaciji kada gube i jure rezultat. Mnogo umeća i pameti će nam biti potrebno za plasman u Ligu šampiona – zaključak je Milinkovića.

Brašanac: Da izbegnemo penale zbog porodica

Razmišljanja o mogućim penalima nekako ne prijaju ni Darku Brašancu: “ Bilo bi dobro da zbog nas, navijača i naših porodica izbegnemo takav rasplet“, na šta je komentar imao i Milinković: “ I trenera“. Brašanac je potom dodao: “ Voleo bih da u 90 minuta obezbedimo rezultat koji će nas odvesti u Ligu šampiona. Dobro pamtim i NJukasl i Anderleht“, prisetio se mladi vezista dramatičnih penal serija prilikom jedina dva ulaska Partizana u Ligu šampiona.

Andriji milion za novi ugovor

Ukoliko uđe u grupnu fazu Lige šampiona Partizan će inkasirati fantastičnih 14 miliona evra. U tom slučaju uprava crno-belih spremna je da Andriji Živkoviću ponudi milion evra po sezoni za novi ugovor kako bi ostao u klubu do 2017. Živkovića traže mnogi evropski klubovi, rastanak sa Partizanom predviđen je ove zime, dok crno-beli pokušavaju da ga zadrže barem do juna 2016.


 BATE: Bićemo agresivni

– Očekujem da će obe ekipe napasti, ne samo jedna. Partizan je dobro organizovan, sli spremni smo, igraćemo žustro i najbolje što možemo. Gol iz prve utakmice jeste prednost, ali nije prevelika. Jedna sitnica može da promeni situaciju i donese pobedu. Nismo vežbali penale, imamo drugačiju filozofiju, to ćemo i pokazati – optimističan je trener BATE Borisova Aleksadr Jermakovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari