Niš: Počeo konkurs za desetu generaciju “mladih ambasadora” 1Foto: Sajt Mladi ambasadori/arhiva

Učenici srednjih škola i studenti u Nišu mogu do 20. oktobra da se prijave i postanu deo desete generacije “mladih ambasadora”.

Inicijativa “Mladi ambasadori” je jedinstven projekat uključivanja i učešća mladih u oblastima kulture, obrazovanja i obuke i “ne postoji slična inicijativa na nivou EU”.

Na ovaj konkurs mogu da se prijave oni koji su “zainteresovani za kreativne industrije, žele da zavire u svet inovacija, zamišljaju sebe u preduzetništvu sa društvenim impaktom, veruju u kulturu prilagođenu mladima ili im je potrebna podrška da svoje ideje pretoče u delo”.

“Zajedno ćemo raditi na usavršavanju vaših veština, razvijanju liderskih sposobnosti i stvaranju zajednice po meri mladih”, navode u “Mladim ambasadorima”, omladinskoj organizaciji osnovanoj kako bi se “jačali kapaciteti mladih” kroz različite akcije.

Glavne aktivnosti su fokusirane na kulturu i kreativne industrije, preduzetništvo, socijalnu ekonomiju, tržišno plasiranje i održivi razvoj lokalne zajednice kroz edukaciju, vršnjačku komunikaciju, razmenu znanja i digitalnu transformaciju.

Niš: Počeo konkurs za desetu generaciju “mladih ambasadora” 2
Foto: Sajt Mladi ambasadori/arhiva

“Mladi ambasadori”, inače, postoje devet godina, a do sada su realizovali više od 50 različitih projekta i preko 300 edukativnih radionica posvećenih ličnom i profesionalnom razvoju ljudi iz različitih društvenih grupa.

Od aprila 2018. godine “Mladi ambasadori” su članovi Diesis mreže – mreže Evropske unije za razvoj socijalnog preduzetništva.

Zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije o ovom konkursu putem mejla [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari