Niš: U bolnicama više od 800 obolelih 1Foto: BETAPHOTO/ SAŠA ĐORĐEVIĆ

Muškarac iz Severne Makedonije (73), kome je pozlilo u nedelju nakon vakcinacije protiv kovida 19 u Sportskoj hali „Čair“ u Nišu, i dalje se nalazi u komi i njegovo stanje je nepromenjeno, potvrdili su u niškom Univerzitetskom kliničkom centru juče pred zaključenje ovog izdanja.

Direktor UKC Zoran Perišić je kazao agenciji Beta da su „analize pokazale da stanje ovog pacijenta nije posledica primljene vakcine“. On je kazao da uzrok pacijentovog komatoznog stanja nisu ni kardiovaskularne bolesti, iako on ima četiri bajpasa.

Perišić je precizirao da je u kovid bolnici UKC smešteno oko 400 pacijenta, u Institutu „Radon“ u Niškoj Banji više od stotinu, a u Vojnoj bolnici, koja je od ponedeljka ponovo u kovid sistemu, više od 30. Na sajtu UKC navodi se da je u novoj kovid bolnici u Kruševcu, koja je u nadležnosti te niške zdravstvene ustanove, hospitalizovano još oko 270 pacijenata.

Prema zvaničnim podacima, u kovid ambulantama u Nišu od početka ove sedmice dnevno se pregleda oko 2.700 pacijenata sa simptomima koji bi mogli ukazivati na Kovid 19, od kojih se oko 1.500 javlja prvi put. Na veb-sajtu Doma zdravlja objavljeno je da se u njegovim kovid ambulantama u ponedeljak pregledalo skoro 2.300 pacijenata, od kojih oko 500 prvi put. U kovid ambulanti Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u ponedeljak se javilo još oko 400 pacijenata, od kojih oko stotinu na prvi pregled.

U Nišu juče nisu vakcinisani privrednici i drugi građani Severne Makedonije, koji su tokom vikenda i u ponedeljak masovno došli na vakcinaciju na poziv Privredne komore Srbije ili eUprave Vlade Srbije, gde su se prijavljivali. Prema podacima Doma zdravlja, za ove strane državljane bilo je obezbeđeno oko 6.000 doza cepiva AstraZeneka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari