Gotovo svi naslovi knjiga iz edicije „Braničevo“ koja je u sastavu požarevačkog Centra za kulturu je rasprodato. Kako nam je rekao šef komercijalne službe te kuće, Miroljub Kićanović, to je zasluga svi zaposlenih u Centru i odluka da se svi naslovi koji su bili na lageru snize od 30 do 70 procenata.

– Pre godinu dana predložio sam direktoru Lukiću da po ugledu na najveće knjižare u Srbiji, snizimo cenu naših naslova u proseku od 30 do 70 odsto, koje su se na taj korak odlučile zbog sve opšte krize i naglog osiromašenja naših građana. On je taj predlog prihvatio, a Upravni odbor verifikovao, što se posle godinu dana pokazalo kao veoma uspešan poslovni potez. Naime, zbog nižih cena naših knjiga, koje su se kretale od 90 do 220 dinara, došlo je do toga da su gotovo svi naslovi iz naše Edicije prodati- rekao nam je Kićanović i dodao da su glavni kupci pored stalnih čitalaca, bile škole i biblioteke.

On je dodao da su napravili uspešnu saradnju sa dnevnim listom „Danas“, koji je za prošlogodišnji sajam knjiga, putem kompezacije preozeo preko hiljadu knjiga iz edicije „Braničevo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari