Zahvaljujući projektu koji zajednički sprovode Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS i Javno preduzeće Putevi Srbije, turiste koji krenu put istočne Srbije, sačekaće turističke table i info panoi. Naime, projekat pod nazivom Unapređenje regionalne turističke signalizacije u istočnoj Srbiji, čija je realizacija započela krajem prošle godine, podrazumeva postavljanje info tabli u opštinama u istočnoj Srbiji.

Dvostrani veliki turistički info panoi – Kapije istočne Srbije – biće postavljeni na svakom od deset ulaznih putnih pravaca u istočnu Srbiju, a sadrže turističku kartu čitave istočne Srbije, kao i turističku kartu opštine na čijoj se teritoriji pano nalazi.

Osim Kapija istočne Srbije, ovaj projekat podrazumeva i postavljanje turističkih karata gradova i opština u centru gradova, takođe dvostranih infor tabli koje na jednoj strani sadrže kartu grada, a na drugoj opštine i imaju adekvatan tekst prilagođen potrebama svake opštine ponaosob.

Prema informacijama iz RARIS-a do sada su turističke info table postavljene u opštinama Knjaževac, Boljevac, Sokobanja, Žagubica, Bor i Majdanpek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari