Novak Đoković uspeo je da se posle mnogo muka plasira u polufinale Mastersu u Šangaju tek pošto je posle velike borbe savladao Gaela Monfisa sa 2:1 (6:7, 6:2, 6:4).

Njegov rival za prolaz u veliko finale i pokušaj da odbrani titulu biće još jedan Francuz, Žo-Vilfred Conga, koji je lako izašao na kraj sa Florijanom Majerom iz Nemačke. Biće to njihov 16. duel i prilika našem asu da nastavi niz od šest uzastopnih trijumfa u drugom ovogodišnjem odmeravanju snaga nakon četvrtfinala Indijan Velsa.

Do duela sa devetim igračem sveta Đoković je došao teže nego što se očekivalo, čime je Monfis potvrdio da eliminacija Rodžera Federera nije bila slučajnost. Početak meča obeležile su greške oba rivala, pa su uvodna četiri gema završena brejkom, a čak i kad su počeli da osvajaju svoje poene, rivali nisu ulivali samopouzdanje. U tom ritmu se otišlo u tajbrejk u kojem je Monfis imao nešto više koncentracije i poveo sa 1:0 u setovima.

Puno oscilacija bilo je i u drugoj deonici, ali je naš teniser pre toga uspeo da napravi brejk i povede sa 2:0. Tu prednost Novak je nekako održavao do kraja seta, kada se Francuz očigledno povredio. Kako Monfis nije mogao da servira i jako udara iz omiljenog forhenda, Đoković je novim brejkom izborio treći set. Međutim, u treći set Francuz je ušao sa novom energijom, uz bolju kretnju i jače udarce, odnosno kao da nije povređen. Ipak, u sedmom gemu je popustio, izgubio dah i svoj servis gem, ostavši bez poslednjeg atoma snage, pa je srpski teniser uspeo da privede meč kraju i izborio polufinale sa Congom, koje je na programu u subotu od 10.30.

Ana igrala sinoć

Ana Ivanović nastupila je sinoć u četvrtfinalu WTA turnira u Lincu protiv Dominike Cibulkove iz Slovačke. Pobednica tog duela sastaće se u polufinalu sa boljom iz meča između Amerikanke Sloan Stivens i Stefani Vogel iz Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari