Dvojica najboljih tenisera sveta Novak Đoković i Rafael Nadal sastaće se večeras (21.00) u finalu završnog turnira sezone u Londonu nakon što je naš as u svom polufinalu savladao Stanislasa Vavrinku sa 2:0 (6:3, 6:3). Pre toga je Španac lako eliminisao drugog Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0, pa će prvi i drugi teniser planete u međusobnom duelu odlučiti ko je najbolji u prestonici Velike Britanije.

Biće to njihovo 39 odmeravanje snaga, čak šesto u 2013. i prilika našem asu da veže dva trijumfa nakon slavlja u finalu Pekinga. S druge strane, Nadal bi pobedom potvrdio zašto je trenutno najbolji igrač sveta i sprečio Novaka da mu se dodatno primakne.

Đoković je do velikog finala i prilike da brani prošlogodišnju titulu došao iako je loše ušao u meč. Izgubio je nekoliko početnih poena na svoj servis, ali ipak nije dozvolio Vavrinki da mu oduzme servis. Ni Švajcarac nije igrao ništa bolje, ali je ipak lakše sačuvao svoj servis a potom prvi pripretio i došao do brejka (2:1). Međutim, Đoković je po ko zna koji put demonstrirao veliku psihološku stabilnost i odmah uzvratio. Igralo se u ritmu sigurnih servisa i kratkih poena, da bi naš as pojačao ritam, došao do dve brejk lopte, iskoristio drugu, a onda i odservirao dobro za 1:0 u setovima.

To se ispostavilo kao ključan trenutak u meču s obzirom da Vavrinka nije mogao da se pribere. Đoković je već na startu druge deonice napravio brejk, potom dobro servirao, a onda imao nove brejk lopte koje je Švajcarac spasao i sprečio velikih 3:0. Ipak, srpski teniser nije dozvolio preokret, već je čvrsto čuvao svoj servis i pritom vršio jak pritisak na Vavrinkinu igru. To mu je u devetom gemu donelo dve meč lopte na rivalov servis, a kada je iskoristio prvu otišao je na nov megdan Špancu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari