Radovi na zameni azbestnih ploča i rekonstrukciji krova Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin” završeni su nakon 40 dana, što je omogućilo učenicima i zaposlenima da školsku godinu započnu na vreme.

Školu su posetili član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić i načelnica Gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš.

Vladimir Jelić naveo je da će ubuduće i ostale škole koje imaju slične probleme, biti rekonstruisane u interesu zdravlja i bezbednosti dece koja svakodnevno svoje vreme provode u klupama.

– Grad Novi Sad je za rekonstrukciju krova i zamenu azbestnih ploča izdvojio iz budžeta sredstva u iznosu od 24 miliona dinara, a radovi su izvršeni u rekordnom roku od 40 dana, tako da je školska godina počela na vreme. Grad će takođe izdvojiti sredstva za sve ostale škole koje imaju isti ili sličan problem, jer su bezbednost dece i njihovo zdravlje na prvom mestu – rekao je Jelić.

On je pozvao rukovodstva škola koje imaju azbestne krovove da se obrate resornoj upravi, jer je planirano da i oni budu rekonstruisani ove ili sledeće školske godine. Naredna škola na kojoj će biti zamenjen krov jeste osnovna škola u Budisavi.

Prema rečima načelnice Gradske uprave za obrazovanje Lidije Tomaš azbest spada u grupu opasnog otpada, a tokovi njegovog kretanja i skladištenja zahtevaju posebne uslove koji su u potpunosti ispoštovani kao i sve norme Zakona o upravljanju otpadom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari