Juče su obeležene 103 godine postojanja Gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“. Uz zaposlene u JGSP, skupu je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Skupštine grada Siniša Sević, članovi Gradskog veća, direktori javnih i javnih komunalnih preduzeća, inspekcija, policije i poslovni partneri.


Obraćajući se okupljenima, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je JGSP danas ovde gde jeste i da je preživeo mnogo težak period zahvaljujući zaposlenima koji su održali firmu prethodnih decenija. „Nadam se da će gradsko saobraćajno preduzeće u narednom periodu uspeti da se izbori sa, ne malim, problemima, da će realno da se sagleda situacija, te da će akcenat da se stavi na komfor i bezbednost prevoza Novosađana i svih koji dođu u Novi Sad“, podvukao je gradonačelnik i dodao da ga raduje da će prilikom kupovine novih autobusa preduzeće imati uštedu od oko 30.000 evra po vozilu.

Direktor JGSP „Novi Sad“ istakao je da su 103 godine veoma dug period i da bi trebalo mnogo vremena da se ispriča sve o bogatoj istoriji preduzeća. „Međutim, dužan sam da kažem da smo uprkos nezavidnoj situaciji u protekla 103 dana, od kada sam na čelu gradskog saobraćajnog preduzeća, zajedno sa svojim timom, naravno uz bezrezervnu podršku Grada Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, pokrenuli i pomerili ka boljem puno toga i siguran sam da ćemo u narednom periodu, zajedničkim snagama, bezbednost i kvalitet prevoza podići na evropski nivo.“

Direktor Stanivuković je istakao da je velika pažnja posvećena razvoju i planovima za razvoj preduzeća, a samim tim i našeg grada, kako bi se na pravi način odgovorilo potrebama svih sugrađana.

Počeo je sa radom SMS centar koji će uskoro prerasti u servisni centar Novog Sada i omogućiti svim Novosađanima trenutne informacije o stanju na našim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari