Mogli su fudbaleri Partizana da ostanu bez dva boda, čak i celog plena protiv Radničkog iz Niša i izguraju Crvenu zvezdu na vrh tabele, ali su „preživeli“ debi trenera Vuka Rašovića, kao što su izabranici Rikarda Sa Pinta punih ruku završili rezultatsku dramu u Jagodini, pa je četiri kola pre završetka prvenstva distanca između večitih rivala ostala „plus dva“ u korist lidera i najdominatnijeg srpskog kluba u poslednjih pet godina.


Pre mesec i po dana crno-beli su imali ogromnih 11 koraka više od komšija i rekordnu šestu titulu u nizu u džepu, ali su u samo šest mečava prosuli maltene kompletan kapital, dozvolivši Zvezdi da sa sedam vezanih pobeda i mnogo više sreće nego pameti u dobrom broju utakmica uhvati priključak u trci za najvažniji domaći trofej, što našu Jelen Superligu čini jednom od najneizvesnijih u Evropi.

Ako u njegovoj uvertiri, protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu (Partizan) i OFK Beograda u Ljutice Bogdana (Crvena zvezda) ne naprave grešku u koracima, večiti rivali će prvaka najverovatnije odlučiti 18. maja, međusobnim duelom na crno-beloj strani Topčiderskoj brda, gde će gosti pokušati da nastave seriju dobijenih derbija, a domaćini prekinu crnu tradiciju od odlaska smenjenog šefa struke Aleksandra Stanojevića.

Vermezović: Stalno su me smenjivali

– Od početka se nisam osećao dobro, jer sam trener kojeg su najčešće smenjivali. Bar deset puta, čak i kada smo imali 11 bodova više. Dao sam ostavku pre meča s Nefčijem u Bakuu, ali sam poslušao sportskog direktora Ljubišu Tumbakovića i ostao. Odlazim s gorkim ukusom u ustima i pitam se šta ćemo ovde zateći za pet-šest godina. Ko je ovde radio, ni pakao mu neće teško pasti. Ovde nema sistema, ovo nije Partizan u kojem sam nekada igrao i u prvom mandatu vodio – zabrinut je i razočaran bivši trener Partizana Vladimir Vermezović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari