Posle sednice Gradskog veća Požarevca, predsednik ovog izvršnog organa, gradonačelnik Miodrag Milosavljević, održao je konferenciju za medije na kojoj je objasnio da je na dnevnom redu bio rebalans budžeta, zato što je Fond za zaštitu životne sredine prešao u budžetski fond.

Komisija je uradila plan i program i predala ih Ministarstvu za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, a Ministarstvo je izostavilo tu saglasnost pa se to moralo uneti u budžet, tako da je zato proizašla potreba za rebalansom budžeta, naglasio je Milosavljević.

S obzirom da su članovi Gradskog veća bili prinuđeni da izvrše rebalans budžeta, ova prilika iskorišćena je i za druge racionalizacije.

– Okupili smo sve budžetske korisnike, iz oblasti kulture, osnovnog i srednjeg obrazovanja, tako da smo se dogovorili da smanjimo rashode za 33 miliona dinara. Naši prihodi se prvih meseci nisu pokazali kao dobri, ali ne mora da znači da će do kraja godine biti takav trend. Početkom godine, prihodi su već smanjeni. Radi svake eventualnosti, želimo da smanjimo rashode, bez obzira kako ćemo završiti prihodnu stranu ove godine. Smatramo da su svi korisnici sredstava izašli u susret budžetu, smanjili svoje troškove, tako da mogu reći da smo izvršili jednu racionalizaciju i prilagodili naš budžet stanju u kojem se ne nalazi samo Požarevac, već ceo svet, rekao je gradonačelnik.

Veće je razmatralo i zahtev Mesne zajednice Ostrovo za dodelu 150.000 dinara za održavanje manifestacije „Ostrovački bećarac“. Reč je o događaju koji poprima tradicionalni značaj i smatra se manifestacijom poput SFAS-a u Kličevcu i „Sestroljinskih dana“ u Poljani. Iz tog razloga, od sledeće godine, „Ostrovački bećarac“ biće finansiran iz budžeta grada.

 

Sredstva za Galeriju

-Rebalansom budžeta, u sredstva grada Požarevca pridodato je 1.900.000 dinara za renoviranje poslovnog prostora, bivšeg frizerskog salona „Ukras“, namenjenog za Galeriju, tako da ćemo odmah posle rebalansa započeti renoviranje ovog lokala, a grad Požarevac dobiće Galeriju, saznajemo od Milosavljevića.

Oproštaj od Vlade Vile

Gradonačelnik je prošlonedeljnu konferenciju za medije završio rečima zahvalnosti upućenim Vladi Vili, dosadašnjem članu Gradskog veća iz Kostolca:

– Ovom prilikom se zahvaljujem Vladimiru Vili, predsedniku Gradske opštine Kostolac i sada već, bivšem članu Gradskog veća, koji je zbog sukoba interesa podneo ostavku na tu funkciju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari