Dugo su članovi Partizanove klupske vlade ćutali na žestoke optužbe smenjenog, tj. suspendovanog sportskog direktora Mladena Krstajića, da bi posle sednice Upravnog odbora, na kojoj su ga teranjem sa funkcije kaznili za dugačak jezik i nesvakidašnju konfrotaciju sa nadređenima, progovorili i počeli jedan po jedan da mu repliciraju.

Juče je to uradio „večiti“ član UO Ratomir Babić, koji je to bio u mnogim garniturama, od predsedničke ere Ivana Ćurkovića, preko Nenada Popovića i Tomislava Karadžića, do aktuelne vladavine Dragana Đurića.

– U Upravnom odboru kluba sam zbog svojih starih zasluga, zbog toga što sam lep, imam kravatu i zato što me voli predsednik Đurić – bila je prva od šaljivih, ironičnih i(li) provokativnih izjava prvog čoveka Fudbalskog saveza Beograda na spontano upriličenoj konferenciji za novinare.

Da li je istina ono što je svojevremeno rekao predsednik Đurić da on u budžet daje pola miliona, a članovi UO (po) 250.000 evra?

– Ja nisam ništa dao, a mislim da nisu i neki drugi članovi. A, i ti koji jesu, nisu dali svoj novac već pare firmi iz kojih dolaze. Na pozajmicu. Neki još nisu uzeli svoja data sredstva.

Poznato je da klupsku kasu najviše pune transferi igrača, a koliko onda novca UO godišnje unese u nju?

– Između 300.000 i 400.000 evra. Nije mnogo, ali je korisno, jer klub taj novac ne uzima od banaka, pa ne mora da plaća kamatu.

Šta je istina o budžetu Partizana? Vaše kolege iz uprave barataju različitim ciframa, od 10 do 23 miliona evra?

– Postoje različite vrste budžeta, kao što su budžet za vraćanje dugova, budžet za operativne i tzv. redovne troškove. Mislim da ukupno iznose između 10 i 12 miliona evra, mada možda ni druge cifre nisu pogrešne, jer ima različitih vrsta budžetskih sredstava. Razjasnićemo to na Skupštini.

Da li ste nesazivanjem redovne godišnje Skupštine prekršili klupski Statut?

– Tačno je da su Upravni odbor i predsednik morali već da sazovu godišnju Skupštinu, ali nismo to uradili. Pa, šta ako smo prekršili Statut?

Stoji li u istom aktu da sportski direktor nema pravo da onako istupi i prozove predsednika ili nekog članova UO?

– Da, u Statutu piše da ne sme tako nešto da uradi.

Znači i on i vi ste prekršili Statut, ali je Krstajić sankcionisan a vi niste. Zašto?

– Zato što nismo u istoj ravni. Krstajić i Stanojević (trener u ostavci – prim. aut) napali su sistem koji postoji 20 godina. Predsednik i Upravni odbor su iznad njih.

Je l’ Krstajić smenjen ili suspendovan?

– On je smenjen, ali zbog bolovanja generalnog sekretara Grubora nije urađena određena papirologija. Ako hoće da dolazi na stadion može, ako neće i ne mora.

Kako komentarišete njegov poziv predsedniku da podnese ostavku i time vrati trenere prvog tima i Teleoptika, Stanojevića i Rašovića?

– Nije ovo trgovina, pa da jedan ode a dvojica dođu – poručio je Babić.

Partizan ne plaća kiriju, Aksentijević iseljen?

Nikola Aksentijević, mladi bek „parnog valjka“, doživeo je juče neprijatnost. Zbog četvoromesečnog neizmirivanja kirije, za šta je nadležan klub, reprezentativac Srbije isteran je iz stana u kojem živi i, kako je rekao jednom portalu, preselio se u stan Nemanje Tomića koji trenutno nije tu, dodavši da se nada da istu sudbinu neće doživeti i drugi igrači koji su u istoj situaciji. U Partizanu su naravno demantovali ovu priču, nazvavši je običnom glupošću.

Stanojević (ni)je trener

Mada se Aleksandar Stanojević prvo (mejlom) solidarisao sa Krstajićem, rekavši da će otići za njim, a onda (usmenom izjavom medijima) potvrdio svoju ostavku na mestu stručnog štaba, čelnici srpskog šampiona ga još smatraju trenerom tima koji je prvi deo prvenstva završio s 15 vezanih bodova i 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. „Ne možemo da ga smenjujemo na osnovu izjava u medijima. Sačekaćemo da se vrati sa odmora i onda pričati s njim. Možda ostane“, misli Babić.

Neumesni Krstajić

Iskusni sportski radnik iz Humske navodi još jedan razlog iz kojeg bivši sportski direktor nije smeo javno da pita „gde su pare?“.

– Neumesno je da tako nešto pita čovek koji je za dve godine igranja u Partizanu uzeo oko 800.000 evra – Babić optužuje za licemerje doskorašnjeg funkcionera, koji je inače na kraju prve polusezone u drugom mandatu u crno-belom dresu odbio 800.000 evra po sezoni od jednog ruskog i nemačkog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari