Plaše me ljudi koji mrze

Ostavite komentar


  1. Из угла мајке реално приказано са коликим обавезама морају да се изборе, свакодневно. У многим породицама је тако. Тешко се деца изводе на пут. И потребна је помоћ: у бесплатним уџбеницима, бољим и растерећенијим школским програмима, да деца у коферима не носе књиге у школу… Имала би више времена за право одрастање, а друштво би било богатије школованим генерацијама. ( Узгред, госпођа није оснивачица, већ оснивач фондације).

    1. Gospodja je osnivacica kao sto su njene sugradjanke lekarke, zubarke, profesorke, uciteljice, sudkinje, advokatice. I jezik se razvija i menja u skladu sa promenama u drustvu.

  2. Naročito sa decom. Meni se sve ubrzalo posle 14 godina nezaposlenosti, svakog meseca nova suđewa od EPSa i Infostana za basnoslovne svote novvca. Misle ćei da sam srećan što sam se najzad dočepao penzijie, za sada mi uzimaju 1/3 umesto 2/3 po nalogu izvršiteqa vaqda zbog kovida. Pretvorio sam se u zver koja reaguje na svaki šum na hodniku, da li su EPSovi razbojnici da mi iskquče struju iako su mi odneli brojlo, izvršiteq sa novim pqčakaškim zahtevom, ili je policija „jer sud ne može da me nađe“ iako živim na istoj adresi 39 godina i izlazim samo uveče jer zbog poodmaklog glaukoma vidim samo bela slova na tamnoj pozadini i nazirem na jedno oko objekte u polumraku…
    Sve najboqe autorki da ne dočeka kao ja „zbog privatizacija“ firmi završi na ulici sa porodicom kao što ću ja čim proće „kovid“

  3. Pozdrav i hvala ovoj hrabroj inteligentnoj zeni koja se borila protiv mrznje i straha

  4. Svaka Vam cast, kao da je pisala moja sestra, imao sam osecaj bliskosti dok sam citao. Zelim Vam sve najbolje u radu Fondacije i u zivotu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.