Pristigli sa različitih evropskih destinacija igrači najbolje fudbalske reprezentacije Srbije juče su se okupili u Nikoziji, gde će se u današnjem polufinalu međunarodnog turnira u prestonici Kipra sastati sa selekcijom domaćina. Mada je meč prijateljskog karaktera, selektor Radomir Antić najavio je borbu za trofej na takmičenju u kojem učestvuju još timovi Slovačke i Ukrajine, a njegove direktive nameravaju da se pridržavaju i pozvani „orlovi“.

– Iako je utakmica nebitna u takmičarskom smislu, jer se ne radi o borbi za bodove u nekim kvalifikacijama, a protivnik uslovno rečeno autsajder, želimo pobedu i plasman u finale, a onda i osvajanje trofeja. Rezultati su uvek bitni, jer od njih u dobroj meri zavise atmosfera u ekipi i javnosti, a ovaj tim je serijom uspeha prošle jeseni i zime postavio vrlo visoke standarde. Planiramo da nastavimo ono što smo započeli u borbi za Svetsko prvenstvo, a začinili goleadom u prijateljskom meču sa Bugarskom. Duel sa Kiprom važan je i zbog toga što je poslednja provera za, možda ključno, gostovanje u Rumuniji sledećeg meseca, posle kojeg će biti mnogo jasnije naše šanse u trci za Mondijal 2010. Najzad, ovaj turnir je jedinstvena prilika za svakog pojedinca da pokaže trenutnu formu i nametne se za sledeće akcije reprezentacije. Ovo posebno važi za nas koji nismo bili baš najredovniji u sastavima svojih klubova poslednjih meseci – nabraja razloge za maksimalnu ozbiljnost u odmeravanju snaga sa Kipranima desni bek Srbije i Borusije iz Dortmunda Antonio Rukavina, koji se od prošle nedelje nalazi na šestomesečnoj pozajmici u ekipi Minhena 1860.

Bez Žigića, Kolarov umesto Lukovića

Ni ova akcija nije mogla da prođe bez problema s povredama. Napadač Nikola Žigić zbog problema sa primicačem nije ni krenuo na Kipar posle subotnje utakmice svog Santandera s Real Madridom, dok se defanzivac Udinezea Aleksandar Luković i pored bola u listu, zbog čega je zamenjen u meču sa Bolonjom, priključio reprezentaciji, ali teško da će biti danas na raspolaganju selektoru. Umesto njega pozvan je Aleksandar Kolarov iz Lacija, dok Žigiću nije tražena alternativa, pa će za mesta špiceva konkurisati Sulejmani, Lazović i Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari