Sledeće nedelje ističe rok koji su pobunjene skupštine stanara u Nišu dale gradskim vlastima da zaustave divljanje cene grejanja. U očekivanju raspleta objavljujemo kompletan tekst njihovog zahteva upućenog nadležnim institucijama, sa detaljnim obrazloženjem problema i predlogom rešenja.


U ovom broju završavamo objavljivanje izlaganja sa skupa potpisnika apela javnosti protiv progona Zdravka Deurića i Jugoremedije http://www.danas.rs/dodaci/uploaddocumentsdodaci2013biltenpdf/ima_li_u_srbiji_stida.1117.html?news_id=297952. Jedna od inicijatora apela, Zagorka Golubović ističe ulogu Zdravka Deurića kao pojedinca u borbi za Jugoremediju, i razmere njegovog ličnog stradanja zbog uloge koju je prihvatio, napominjući pritom: „Ja nisam za to da mi samo uzdižemo ličnosti“. Nismo ni mi za veličanje lidera, već naglašavamo važnost etike svakoga od nas da se uključi u zajedničku borbu – onakvu kakvu su, na primer, vodili radnici Jugoremedije, zbog čega je vlast i odlučila da izoluje Deurića od njegove zajednice i osudi ga za navodne lične zloupotrebe direktorske, ove ili one pojedinačne funkcije.

Antun Miletić danas zaključuje svoje izlaganje protiv rehabilitacije Draže Mihailovića. Učitelj neznalica, grupa NE REHABILITACIJI i Savez antifašista Srbije pozivaju i druge istoričare iz Srbije i sveta da ne sede skrštenih ruku dok „čekamo odluku suda“.

U petak razgovaramo o mogućnostima da, kada odlučimo da uđemo u zajedničku političko-ekonomsku borbu, ona zaista bude zajednička. Propisi Republike Srbije u ovom trenutku takvu mogućnost ne dozvoljavaju. Progon Zdravka Deurića, pojedinca koji se upustio u zajedničku borbu, i zabrana zajedništva, nepodeljenosti i nedeljivosti potpuno su usaglašeni elementi kapitalizma u Srbiji danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari