POKS: Tražićemo da se zabrani da se ljudi na popisu izjašnjavaju kao Vojvođani

Ostavite komentar


  1. Dokle će za Danas da budu relevantni neidentifikovani politički objekti, začeti u laboratorijama režima, tajnih službi i jurodivih?

    1. Danas svaki idiot, fasista, manijak, psihicki poremecena osoba , lopov, kriminalac, mafijas, rasista, sadista, budala moze da osnuje partiju Lake je osnovati partiju ngo kupiti list Danas na kiosku Zato nam i ide tako kao sto ide. Smanjenjem cenzusa doci ce sve fasisticke partija u parlament. A onda cao danas ,nedeljnik N1. Zbogom demikratijo zbogom slobodo za sledeci 40 godina

  2. Oni će meni da zabrane, mi smo sami odlučili 1918-te, nastavite samo tako, pitaćemo se opet, Ja sam Vojvođanin i tačka, vaše Karađorđeviće vodite ksebi u kuću.

  3. Kakav Vojvođanin? Ako ćemo tako onda uvesti i druge nacije Šumadinac, Hercegovac, Ličaninin,itd.Podrška za Poks

    1. Svako ima pravo da se izjasni i kao Tirolac.Vojvođani nemaju nikakve veze sa Hercegovinom i Likom.Ja sam Vojvođanin i ponosan sam na to!Ili Jugosloven,pošto sam rođen u SFRJ!

  4. „Oči su mi more Jadransko,
    Kose su mi klasje panonsko,
    Setna mi je duša slovenska,
    Ja sam Jugoslovenka!“

  5. Ja sam Bečejac, pa Bačvani, pa Vojvođani, pa Srbijanac, pa Balkanac, pa Evropljanin. To su geografske odrednice, Vojvođani je geografska odrednica, a ne nacionalna. Pored drugih podataka, u popisu stanovništva se upisuje i nacionalnost. Jednu naciju čini jezik, vera kultura, istorija, kultura itd. Kojim bi to jezikom pričali Vojvođani? Srpskim, Mađarskim, Slovačkim? Koju bi crkvu imali? Koju bi istoriju i kulturu imali?
    Nema potrebe izmišljati nacije, sa time ništa dobro nećemo postići.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.