U prijateljsku utakmicu kao u bitku za bodove. Najbolji fudbaleri Srbije nemaju nikakav rezultatski imperativ u večerašnjoj proveri s Republikom Irskom, ali im je stalo da se predstave u dobrom svetlu na premijernom nastupu u 2014. godini, odnosno kvalitetnom igrom i pozitivnim rezultatom uveličaju debi Ljubinku Druloviću u ulozi vršioca dužnosti selektora A reprezentacije, na prvom od četiri zakazana testa do jesenjeg starta kvalifikacija za šampionat Evrope 2016.


– Ne verujem da će novi šef nešto bitno menjati u igri, kao što nije učinio ni sa spiskom reprezentativaca. Kako god, naše je da prihvatimo i primenimo njegove ideje. Što, naravno, ne može preko noći. Zato nam je bitna svaka utakmica. Večerašnjem protivniku i rivalima na turneji po američkom kontinentu, krajem maja i početkom juna, moramo prići maksimalno ozbiljno, kao da se s njima borimo za bodove i plasman. Duel s Ircima je samo prva stanica na tom putu upoznavanja i uigravanja za ono što nas čeka u sledećim kvalifikacijama – smatra krilni vezista Dušan Tadić, koji briljira u holandskom Tventeu i na leto verovatno prelazi u neki ambiciozniji klub i jaču ligu.

Najviše od ovih 90 minuta u Dablinu, ipak, očekuje Drulović, jer od njega u dobroj meri zavisi da li će posle testova s Republikom Irskom, Jamajkom, Panamom i Brazilom, ostati na mestu na kojem su bile viđene mnoge njegove kolege pre nego što je, posle odustajanja Aleksandra Stanojevića, dobio priliku da vodi jednu od najtalentovanijih generacija u novijoj istoriji našeg fudbala.

– Nisam nervozan, još manje uplašen. Samo imam pozitivnu tremu, kao na početku svakog novog posla. Kada krene meč, ma kakvog on karaktera bio, onda sve ide svojim tokom. Ekipa i ja smo se tek upoznali, ali smo to malo vremena za zajednički rad i priču pokušali maksimalno da iskoristimo za pripremu utakmice s Ircima. Nadam se dobrom utisku i učinku u njoj – kaže naslednik Siniše Mihajlovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari