Policija otkrila ko je pretio dopisniku Danasa iz Zaječara 1Miljko Stojanović, foto: Danas

Nakon prijave policiji o pretnjama smrću novinaru Miljku Stojanoviću, dopisniku Danasa iz Zaječara, policija je ubrzo otkrila da se radi o P.S. kome je, posle saslušanja, određeno policijsko zadržavanje od 48 časa.

Iako još nema zvanične potvrde, tužilaštvo se odlučilo na ovaj korak ne samo jer se radi o ozbiljnim pretnjama. P. S. je, naime, nastanjen u Zaječaru  i živi veoma blizu Stojanoviću što je ocenjeno kao dodatna mogućnost ugrožavanja bezbednosti novinaru Danasu.

“Neposredno nakon prijave i privođenja, javila mi se porukama preko Fejsbuka koja se predstavila kao majka majka P.S. Uz video klipove i fotografije Ukrajinaca i ubijenih ljudi, poručila mi je da je bolje da se informišem nego prijavljujem policiji tuđe komentare” i da treba da se stidim, objašnjava dopisnik Danasa iz Zaječera.

Ona, je tražili od Stojanovića da povuče prijavu protiv njenog sina, a kad je naš novinar to odbio poručila da je to “jako podlo” jer o tome šta “rade nacisti  u Ukrajini ceo svet zna,”,

“Znači ideš do kraja, neka ti bude, komšija ”, napisala je majka P.S. za koga se sumnja da je pretio Miljku Stojanoviću.

Novinar Danasa je kazao da je pre svega zabrinut za bezbednost Ukrajinca, brata njegove supruge, koji se privremeno smestio kod njih bežeći od ratnog pakla.

“Mladić je prilično uznemiren što je i razumljivo budući da je u specifičnom psihičkom stanju zbog svega što se dešava u njegovoj zemlji. Bio je ubeđen da je došao u prijateljsko okruženje, a onda su usledile ove pretnje.”, objašnjava Stojanović.

Novinaru Miljku Stojanoviću, dopisniku Danasa i Zaječara, nakon teksta o Ukrajincu koji je došao iz Lvova, upućene su pretnje smrću preko društvene mreze Fejsbuk.

Smatrajući da mu je ugrožena bezbednost, Stojanović je ceo slučaj prijavio policiji koja je o pretnjama novinaru Danasa, ali i mladiću i z Ukrajine, obavestila tužioca.

U jednom od mnogobrojnih komentara, uz uvrede, poručeno je Stojanoviću da, ukoliko ne obriše tekst, „policija može samo da dođe da ga popiše“.

„Ja se ne tužakam, rešava se to na drugi način, ovo mu ne zavoravljam. Srešću ga kad tad a onda neka se moli da ga ne unakazim“, navedeno je u istom komentaru.

Ukrajinac, o kojem je pisao Stojanović, okrakterisan je kao „nacista“ i optužen da „podržava Nato, Oluju i ostale akcije usmerene protiv Srbije“.  Pedesetak komentara slične sadržine bili su praćeni fotografijama koje insinuiraju da je Ukrajina nacistička zemlja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari