Košarkaši Partizana mt:s imaće jedino sportski motiv u poslednjem kolu Agroživ Superlige u duelu sa BKK Radničkim, pošto je odavno poznato da će crno-beli startovati sa prve pozicije u plej-ofu. Igrači Crvene zvezde DIVA i Radničkog večeras će u međusobnom duelu imati poslednju proveru pred polufinale, gde će se takođe sastati, s tim što će Kragujevčani imati prednost domaćeg terena.

U Novom Sadu će se odlučivati o poslednjem učesniku u doigravanju i to sa četvrte pozicije. Vojvodina će dočekati Radnički FMP i ukoliko zabeleži pobedu, sigurno će biti učesnik plej-ofa, što važi i za ekipu iz Železnika budući da su u prvom susretu bili bolji od Novosađana.

– Za nas plej-of počinje praktično sa ovom utakmicom. Zato ćemo ovaj duel i iskoristiti kao pripremu za sve to – jasan je Svetislav Pešić, trener Zvezde.

Iskusni stručnjak napominje da su Kragujevčani odličan napadački tim koji ostvaruje veliki broj uspešnih dodavanja po meču.

– Oni su izuzetna napadačka ekipa. Imaju čak 20 asistencija po utakmici, a to je jako teško postići. Sve to govori u prilog tome da su veoma uigrana ekipa koja zna šta hoće i želi u svakom momentu. Taj napadački kvalitet mi još nemamo, ali uzdamo se u motivaciju, intenzitet u odbrani i naš skok. To su naši kvaliteti koje moramo da isturimo po svaku cenu u prvi plan, jer je to način na koji možemo doći do pobede – zaključio je Pešić.

Duel Hemofarma i Mega Vizure imaće revijalni karakter pošto ekipa sa Novog Beograda ima lošiju koš razliku u odnosu na konkurente za četvrto mesto Vojvodinu i Radnički FMP. U nameri da mobilišu navijače crveno-beli su odlučili da vrata Pionira večeras budu otvorena za sve simpatizere Zvezde i to bez novčane nadoknade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari