Neočekivani remi i „mršav bod“ protiv Voždovca, samo je još jedan u nizu nagomilanih problema u Crvenoj zvezdi. Bledo izdanje fudbalera crveno-belih i pad na treće mesto, prete da aktuelizuju i one složenije nedaće, s kojima se Zvezda suočava već duže vreme.

Štaviše lavirint u kome se nalazi kao da ima sve manje izlaza. Baš uoči utakmice protiv Voždovca, okupili su se veterani Crvene zvezde u svojim prostorijama na stadionu, ovaj put pojačani doskorašnjim predsednikom kluba i legendarnim fudbalerom Draganom Džajićem. Bili su tu i Vladimir Petrović Pižon, Jovan Kule Aćimović, Zdravko Borovnica, Miloš Šestić…

Iako je se radilo o neformalnom sastanku, što je za „Danas“ potvrdio i Džajić, saznajemo da su veterani sve više zabrinuti zbog gorućih problema kluba čiju su slavu pronosili širom sveta. Dug od oko 50 miliona evra, pa kašnjenje plata od osam meseci za zaposlene, kojih je duplo više nego što je optimalan broj (najviše do 100, računajući fudbalere prvog tima i sve trenere u klubu), marginalizovanje jednog od trojice potpredsednika Nebojše Čovića (potpuno okrenut obavezama u košarkaškom klubu Crvena zvezda), ponovno otvaranje fronta protiv predsednika FS Srbije Tomislava Karadžića i naposletku suspenzija v. d. generalnog sekretara Zvezdana Terzića, problemi su koji u velikoj meri opterećuju Zvezdu. Dakle na potezu je ključni Zvezdin rukovodeći tandem, suspendovani Terzić i potpredsednik Slaviša Kokeza, za koga se govori da kao „poverenik“ vladajućeg SNS-a u Zvezdi, ipak, ima poslednju reč.

Terzić se, bar naizgled, nije mnogo uznemirio zbog izrečene suspenzije (ima pravo žalbe), rekavši da ga ne dotiču odluke „Karadžićevih organa“. Tokom poluvremena subotnje utakmice na Staroj Karaburmi (OFK Beograd – Donji Srem), jednom dugogodišnjem poznaniku je kazao da „nikada nije bio jači“. Da li je zaista tako, ostaje da vidimo, i to veoma brzo. Posle povlačenja Džajića i generalnog sekretara Miodraga Zečevića, Terzić je praktično „preko noći“ postao prvi operativac najtrofejnijeg kluba s prostora bivše Jugoslavije, što je odavno i bila njegova ambicija. Sada ima i veću vlast od one koja mu se formalno pripisuje, ali kao da rastu i rezerve prema njegovim mogućnostima da nešto suštinski promeni nabolje, pre svega od strane najvatrenijih navijača Zvezde, otvoreno sumnjičavih još od „početka saradnje“.

Od onih čiji se glas sve više čuje je član uprave Zoran Bašanović, glavni urednik televizije „Skaj plus“ i kum premijera Srbije Aleksandra Vučića. On je treći u Zvezdinoj „hijerarhiji moći“, svakako ispred drugog potpredsednika Ivice Tončeva, kadra SPS-a i bliskog prijatelja Kokeze, a v. d. predsednika kluba Svetozara Mijailovića (takođe SPS) da i ne pominjemo. Međutim, veliko je pitanje kakav je krajnji cilj aktuelnih Zvezdinih vladara i šta su u stvari prioriteti u postojećoj nezavidnoj situaciji. Da li je to preko potrebna stabilizacija kluba ili juriš na domaće trofeje? U međuvremenu problemi se uvećavaju, umesto da konačno počnu da se rešavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari