Veče u NBA ligi bez sumnje je obeležio povratak kanadskog veterana Stiva Neša na teren posle 24 meča pauze zbog frakture kosti leve noge, a bolju partiju za novi početak nije mogao da zamisli jer je 17 sekundi pre kraja meča protiv Golden Stejta postigao ključni koš za pobedu nakon produžetka od 118:115.

Lejkersi su uspeli da nadoknade minus od čak 14 poena iz poslednje četvrtine, Neš je ukupno zabeležio 12 poena i sedam asistencija, a najbolji je bio Kobi Brajant sa 34 poena uz 10 skokova i pet asistencija. U ekipi Golden Stejta, bolji od ostalih bili su rezervista Džeret Džek sa 29 poena i Kari i Dejvid Li sa po 20 poena. Lejkersima je ovo bila četvrta pobeda u nizu od ukupno 13 u promenljivoj sezoni za njih, dok Golden Stejt ima bolji učinak od 18 trijumfa i 10 poraza.

Aktuelni šampion Majami nije imao problema sa Jutom, a do ubedljive pobede od 105:89 stigao je najviše zahvaljujući standardno dobrom Lebronu Džejmsu koji je upisao 30 poena uz devet skokova i sedam asistencija i Dvejnu Vejdu sa 21 poenom. „Džezere“ je predvodio Marvin Vilijams sa 16 poena.

Vladimir Radmanović je u porazu Čikaga od Atlante (92:75) učestvovao sa tri poena za šest minuta. Za trijumf je bio najzaslužniji Horford sa 20 poena i 10 skokova, kod poraženih se istakao Žoakim Noa sa 10 poena i devet skokova, dok je 11 poena ubacio Luol Deng. Portland je savladao Finiks sa 96:93, a srpski košarkaš Saša Pavlović je za 21 minut ubacio tri poena. Najraspoloženiji u pobedničkom timu bio je Demijan Lilard sa 25 poena i sedam asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari